Klaar voor een zij-instroomtraject waarmee je jezelf kunt omscholen tot docent? Dan ben je bij ECHT Onderwijs aan het juiste adres.

Met onze zij-instroomtrajecten kun je verschillende kanten op: van hybride docent tot docent in het MBO of in het Voortgezet Onderwijs voor de vakken Nederlands, Engels of wiskunde.

word docent inhet MBO

Lees meer

word docent Engelsnederlands of Wiskunde

Lees meer

word vakdocentin het VO

Lees meer

zij-instromen iets voor jou?

Zij-instromers zijn mensen met een hbo- of wo-diploma die zonder relevante lesbevoegdheid tóch in onderwijs willen gaan werken. Met het unieke zij-instroomtraject ontwikkeld door ECHT Onderwijs, is dat mogelijk. Je volgt bij ons een lerarenopleiding waarmee je je lesbevoegdheid behaalt, en doet tegelijkertijd werkervaring op in de praktijk bij een basisschool of in het voortgezet onderwijs. Een zij-instroomtraject is dé manier om je op een snelle en professionele manier te laten omscholen tot leraar.

inschrijven traineeship

ECHT Onderwijs

Direct voor de klas alszij-instromer

Met de krapte op de arbeidsmarkt is de vraag naar leraren groter dan ooit. Jij ziet het omscholen naar leraar best zitten, maar hebt geen zin om je huidige baan en het salaris dat daarbij hoort op te geven voor een leven als student. Je kunt je inkomen niet missen en wilt bovendien niet dagenlang met je neus in de boeken, maar zo snel mogelijk lekker voor de klas staan en lesgeven in de praktijk.

Via ECHT Onderwijs kun je stapsgewijs via een zij-instroomtraject het onderwijs in. Eerst leer je naast je huidige baan, waardoor je gewoon het salaris behoudt dat jij gewend bent. Daarna combineer je leren met werken op een school bij jou in de buurt, waarvoor je gewoon betaald krijgt. Na twee jaar sluit je het leergedeelte af, waardoor je het laatste jaar van het traineeship al fulltime voor de klas staat.

Zij-instromers gezocht

Voor jou als (potentiële) zij-instromer in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs zijn de voordelen van een zij-instroomtraject inmiddels vast duidelijk. Andersom is het ook voor scholen aantrekkelijk om met zij-instromers te werken. Niet alleen halen ze zo die gewilde nieuwe leraren binnen, maar zijn ze ook blij met de kennis en ervaring die jij als zij-instromer meebrengt naar het klaslokaal. Niet voor niets zijn er steeds meer mogelijkheden op dit gebied, bijvoorbeeld via de zij-instroomopleiding Pabo deeltijd. Het volgen van een niet-traditionele route naar een baan als leraar zorgt voor een divers docententeam, en jij kunt nu eindelijk doen waar je passie ligt: lesgeven. Win-win, als je het ons vraagt.

Benieuwd naar de mogelijkheden om als zij-instroomleraar aan de slag te gaan? Meld je dan nu aan voor de open avond en kom meer te weten over onze zij-instroomtrajecten. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen.

geïnteresseerd?

Heb je nog vragen over een van onze zij-instroomtrajecten? Neem dan contact met ons op!

info@echtonderwijs.nl