Hoe het begon

Aangenaam, mijn naam is Maurits Drenth en ik ben oprichter van Echt Onderwijs. Mijn carrière in het onderwijs begon in 2001. Na afronding van de duale Pabo, ging ik aan de slag als leerkracht in Rotterdam Zuid. Met een zus, vrouw en schoonfamilie werkzaam in het onderwijs een logische keuze.

In de vijf jaar dat ik voor de klas stond, begon het steeds meer te kriebelen om vrijer en ondernemender te kunnen werken. Dat is waar mijn kracht ligt.
In 2006 startte ik daarom in de Brede School: talentprogramma’s voor leerlingen in achterstandswijken op het gebied van sport, creativiteit, kunst en meer. Deze programma’s werden gegeven door vakprofessionals uit de praktijk, die een onderwijsbevoegdheid hadden gehaald.

Passie en enthousiasme
Wat een passie en enthousiasme brachten die mensen mee! Ook vielen mij hun andere mindset en omgangsvormen op. Maar vooral zag ik van dichtbij wat een enorme toegevoegde waarde mensen met een andere achtergrond zijn voor het onderwijs.

Naarmate de schaarste aan leerkrachten toenam, werden de vakkrachten steeds vaker gevraagd om scholen te helpen bij tijdelijke vervangingen. Zo veranderde de programma’ s op natuurlijke wijze in een detacheringsformule. Maar daarmee veranderde ook mijn werk. Het ging steeds meer om het ‘plaatsen’ van mensen en arbeidsrechtelijke zaken, terwijl ik me liever bezighoud met de inhoud van ons onderwijs. Daarom ben ik in 2015 daarmee gestopt en heb ik in 2019 ECHT onderwijs opgericht.

Brug tussen onderwijs en bedrijfsleven
Met ECHT Onderwijs brengen we die toegevoegde waarde van mensen met een andere achtergrond naar de klas. Hoe? Door een maatwerktraject voor zij-instromers, dat aansluit bij de behoefte van deze groep carrièreswitchers.
Dit biedt mensen met een andere achtergrond en mindset de kans om met de juiste begeleiding in te stromen.

ECHT Onderwijs verschilt van commerciële partijen, doordat het hart volledig bij het onderwijs ligt. Wij leiden niet op om later te detacheren en te verdienen, maar wij detacheren tijdens de opleiding. Na het traineeship stroomt de leerkracht gratis in. Wij hopen niet alleen bij te dragen aan een duurzame oplossing van het lerarentekort, maar ook aan onderwijsvernieuwing.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op!

010 - 30 76 431info@echtonderwijs.nl