Het Traineeship van ECHT Onderwijs; zoveel meer dan een opleiding alleen!

Het Traineeship van ECHT Onderwijs bestaat niet alleen uit het volgen van een opleiding door de trainee. Het is gebaseerd op een complete samenwerking tussen de trainee, een schoolbestuur en ECHT Onderwijs en afstemming op de ontwikkeling die doorgemaakt wordt.

Duurzame instroom

Opleiden en begeleiden

Het traineeship stelt deze onderwijstalenten in staat om zich een half jaar te oriënteren in het onderwijs en tegelijkertijd een tijdelijke lesbevoegdheid te bemachtigen. Na het afronden van deze oriëntatiefase beginnen zij met werken in het onderwijs. Gedurende deze fase zijn de trainees in staat om de leraar/docent te ondersteunen en de werkdruk te verlagen binnen de school.

ECHT Onderwijs biedt verdieping en verrijking aanvullend op de opleiding en aansluitend op hetgeen de trainee in de praktijk tegenkomt. Samen met een hogeschool, scholen (schoolbesturen) en externen werken we aan een goede en passende manier van opleiden. Ook de kennismaking met de schoolcultuur is daarbij heel erg belangrijk, daarmee zorgen we voor een ‘zachte landing’ voor deze nieuwe onderwijsprofessionals. We bieden datgene aandat noodzakelijk is om als (startend) leraar je weg verder in het onderwijs te vervolgen.

begeleidingsprogramma

De begeleiding vanuit het Talentmanagement Programma is erop gericht de trainee op maat te coachen en te begeleiden in de overstap naar de eerste jaren in het onderwijs. Dit geldt voor de eerste jaren, maar ook als de opleiding al afgerond is.

 • Ons programma bestaat uit;
 • Coaching (on the job)
 • Begeleiding gedurende traineeship
 • Intervisie (peer to peer)
 • Persoonlijke leiderschaps programma ‘Take Charge’
 • Trainee volgsysteem
 • On- & offline training aanbod
 • Onderwijsloopbaan
 • Professionaliseringsaanbod
 • ECHT Onderwijs App

Wat betekent het traineeship voor de school

Samen werken aan een goede en passende manier van opleiden en kennismaking met de schoolcultuur, en daarmee aan een ‘zacht en duurzame landing’ voor deze nieuwe onderwijsprofessionals.

Samenwerken

ECHT Onderwijs gaat voor lange termijn en kwalitatieve samenwerkingen. We zijn
altijd eerlijk over de mogelijkheden en de kwaliteit die wij bieden. Zo helpen we uw school groeien in kwaliteit en capaciteit. We nemen de cultuur van de school als belangrijkste uitgangspunt om de juiste trainee aan uw school te verbinden.

Gedurende dit traineeship

 • neemt ECHT Onderwijs de rol van werkgever op zich;
 • doorloopt de trainee Persoonlijk Leiderschapsprogramma ‘Take Charge!’;
 • krijgen zij een on- en offline professionaliseringsaanbod;
 • onderhoudt ECHT Onderwijs contact met de trainee, de hogeschool en de praktijkschool;
 • begeleiding gericht op de ononderbroken ontwikkeling op zowel het praktijk- als het (geaccrediteerde) opleidingsdeel van de trainee;
 • wordt de trainee gevolgd in de ontwikkeling middels de verschillende assessmentinstrumenten in combinatie met het Trainee Volgsysteem, het portfolio en de gesprekkencyclus met ECHT Onderwijs.

Experts van buiten

Zoek je professionals die direct ingezet kunnen worden op basis van hun (werk)ervaring en expertise?
Vakkrachten of hybride docenten bieden een uitkomst voor jouw school bij het aanbieden van lesoverstijgende vakken of vakspecifieke kennis die je zoekt op het gebied van IT, Techniek, Sales en Marketing of Finance.
Deze vakkrachten hebben elk hun specifieke achtergrond en kiezen voor het combineren van hun baan met het onderwijs.Dit levert waardevolle profielen op. Wij geloven dat juist onze collega’s van grote waarde zijn voor leerlingen en teams.

Leswaarnemers

De leswaarnemers van ECHT Onderwijs nemen de lessen waar van bevoegde leerkrachten die op dat moment afwezig zijn, bijvoorbeeld door ziekte of uitval. De leswaarnemers begeleiden huiswerkklassen, houden toezicht tijdens tussenuren en surveilleren tijdens opdrachten en digitale tentamens. Wij hebben een poule met zelfstandig werkende leswaarnemers die per direct inzetbaar zijn. Zo worden uw vaste leerkrachten/docenten ontlast en voorkomt u dat u leerlingen naar huis moet sturen.

Hybride docent

Een hybride docent kiest er voor deels als docent te werken en daarnaast ook werkzaam te zijn in een andere baan in loondienst of als zelfstandig ondernemer. Zij staan met beide benen in de praktijk en vinden het leuk om hun vakkennis en passie over te brengen op de klas.

Op zoek naar een nieuwe toekomstige collega?

Of bent u benieuwd wat zij voor jullie school of bestuur kunnen beteken? Klik dan hier.

010 - 30 76 431info@echtonderwijs.nl