Trainees voortgezet onderwijs

Wij leiden ook docenten Nederlands, Engels en Wiskunde in de 2e graad op. Deze dertigplussers maken bewust de stap naar het onderwijs. Voor de selectie van de trainee hanteren wij als randvoorwaarde minimaal een HBO of WO achtergrond en minimaal 3 – 5 jaar relevante werkervaring in het vakgebied waarin zij lesgeven. Verder kijken wij bij de selectie van de juiste trainees vooral naar de juiste persoonlijkheid. Oftewel, het juiste DNA.

Kenmerkend voor het DNA van de trainee is:

  • Wendbaar en open voor veranderingen;
  • Growth mindset;
  • Initiatiefrijk;
  • Reflecterend vermogen;

Onze trainee is representatief, communicatief vaardig en betrokken bij de school. Hij/zij is een teamplayer en heeft een hoge mate van betrokkenheid. De trainee durft initiatief te nemen en is besluitvaardig.

Verder beschikken zij over de nodige coaching skills en vakexpertise waardoor zij breed in de school worden ingezet voor curriculumontwikkeling, huiswerkbegeleiding of examentrainingen. De trainee brengt de eerder opgedane kennis en werkervaring mee uit hun vorige baan en groeien snel binnen een schoolteam, waarbij zij niet schromen om een bijdrage te leveren aan de onderwijsvernieuwing.

Op zoek naar een nieuwe toekomstige collega?

Of bent u benieuwd wat zij voor jullie school of bestuur kunnen beteken? Klik dan hier.

010 - 30 76 431info@echtonderwijs.nl