Als (toekomstige) docent ben je een duizendpoot en wil je voldoening uit je werk halen. Daarom bieden wij een HBO opleiding en traineeships aan, waarmee we jou in je persoonlijke en professionele ontwikkeling ondersteunen en begeleiden.Ons traineeship is altijd een samenwerking tussen ECHT Onderwijs,  een schoolbestuur en een Hogeschool.

Via ons traineeship volg je de (versnelde) HBO opleiding tot leerkracht (PO) of docent (VO) met alle actuele onderwerpen in het onderwijs. Het traineeship is relevant, afgestemd op jouw wensen en uitdagend om te volgen.

Meld je nu aan voor één van de informatiedagen aan de Westblaak 180 te Rotterdam (ECHT Onderwijs Hoofdkantoor). 

Aanmelden informatieavond

HBO opleiding

HBO opleiding

Via ons HBO traineeship bieden we je de mogelijkheid om als zij-instromer je onderwijsbevoegdheid te halen. Het is een deeltijdopleiding die je overdag of in de avond volgt. Ideaal om te combineren met je huidige werk- of privésituatie. Wij vinden persoonlijke begeleiding belangrijk, daarom krijg je vanuit ECHT Onderwijs een studiebegeleider aangewezen die je altijd om hulp kunt vragen. Met deze opleiding maken we de instroom in het onderwijs voor mensen buiten het onderwijs toegankelijker.

ZIJ- INSTROOM

ZIJ- INSTROOM

Zij- instroom of zij- instromer, termen die je regelmatig in allerlei media voorbij ziet komen, maar wat houdt dit precies in? Een zij-instromer is iemand die niet werkzaam is in het onderwijs, maar graag de overstap wilt maken naar de functie van leraar of docent. Of iemand die de overstap wilt maken naar een vak waarvoor hij/zij nog geen passende bevoegdheid heeft. Bij ECHT Onderwijs noemen wij deze groep ”potentials. Wij geloven dat zij vanuit hun specifieke achtergrond en ervaring iets toevoegen aan het onderwijs.

Onze routes naar het leraarschap

Route 1; Traineeship voor leraar basisonderwijs of docent voortgezet onderwijs
Via ons HBO traineeship bieden we je de mogelijkheid om je Bachelor of Education of je 2e graads lesbevoegdheid te behalen. Je volgt de versnelde deeltijdopleiding die geheel op maat wordt afgestemd. Je volgt je college overdag, of in de avonden. Ideaal om te combineren met je huidige werk- of privésituatie. Na het eerste semester (6mnd) succesvol succesvol te hebben afgerond bieden wij je de mogelijkheid om (naast studie) te werken in het primair- of voortgezet onderwijs (enkel de vakgebieden Engels, Nederlands en wiskunde). Ons traineeship duurt in totaal 3 jaar, waarbij je in circa 2 jaar je lesbevoegdheid of Bachelor behaald. Het laatste jaar is bedoeld om je verder te professionaliseren op de bekwaamheden die jij graag verder wilt ontwikkelen, zodat je startbekwaam “plus” en met de juiste bagage het onderwijs instroomt.

 

Route 2; HBO traineeship zij- instroom voor eerste- of tweedegraads docenten
Aan eerste- en tweedegraads docenten met minimaal twee jaar werkervaring biedt ECHT Onderwijs een traineeship, waarbij de docent, na het volgen van de minor ‘werken in het basisonderwijs’, zelfstandig voor de groep staat en gelijktijdig een op maat samengestelde pabo-opleiding volgt.

Ons uitgangspunt is, dat je op een zo verantwoord mogelijke wijze je plaats in het onderwijs kan innemen. Wij vinden persoonlijke begeleiding belangrijk, daarom krijg je vanuit ECHT Onderwijs een persoonlijke studiebegeleider en coach aangewezen die je altijd om hulp kunt vragen.

Traineeships

Traineeships

Als trainee biedt ECHT Onderwijs talentvolle (startende) docenten de kans zich te ontwikkelen tot de ‘nieuwe generatie docenten’. Het traineeship is een combinatie van werken en leren. Gedurende een vastgestelde periode werk je aan verschillende projecten en maak je kennis met verschillende vormen van onderwijs.

Bij de traineeship horen dezelfde verantwoordelijkheden en het salaris van de functie. Je wordt begeleid door de school waar je werkzaam bent en door een coach van ECHT Onderwijs. Tijdens deze periode gaan we onderzoeken wat jouw visie op onderwijs is en wat je drijfveren, waarden en overtuigingen inhouden. Zo werk je aan jouw ontwikkeling als onderwijsprofessional.

Aanmelden informatieavond

Wil je meer weten over de ECHT Academie opleiding? Meld je dan nu aan voor de één van de open dagen te Rotterdam.