Studieprogramma docent MBO

Met jouw vakkennis voor de klas!
Is het je droom om met jouw vakkennis het onderwijs in te gaan en specifiek om les te geven in het mbo? Vind je het fantastisch om deze doelgroep op te leiden en te helpen ontwikkelen in de richting van ICT, techniek of verpleegkunde? En wil je dit doen naast naast jouw huidige baan? Dan is dit jouw kans! Via ECHT Onderwijs ga je studeren en werken in het mbo. Met jouw ervaring en kennis van het vak hoef je alleen maar pedagogische en didactische vaardigheden aan te leren. Wij betalen jouw opleiding, waarbij we rekening houden met jouw wensen en talenten. Je maakt gebruik van ons talentmanagementprogramma, waarmee we een totaal aanbod van trainingen hebben, gericht op jouw individuele ontwikkeling. Daarnaast krijg je begeleiding in de praktijk en helpen wij je aan een werkplek. Na 1,5 jaar haal je je Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG), waarmee je bevoegd bent in het mbo les te geven.

Hoe werkt dat dan?

Tijdens het assessment dat we voorafgaand aan de start van het PDG traineeship doorlopen, kijken we kritisch naar jouw talenten, ambities en ervaring en proberen we de opleidingsroute uit de stippelen die goed bij jouw situatie en ambitie past. Tijdens dit traineeship faciliteert ECHT Onderwijs je in het behalen van je PDG (Pedagogisch Didactisch Getuigschrift) en helpt zij jou om zo goed mogelijk je weg duurzaam te kunnen vervolgen in het onderwijs. Je solliciteert bij een van onze opdrachtgevers voor een werkplek voor minimaal 0.4 fte en bij ons volg je scholing op zowel vakinhoud, vaardigheden en persoonlijk leiderschap.

Download opleidingstraject

ECHT Onderwijs

Over ECHT Onderwijs

ECHT Onderwijs is dé zij-instroomopleider van Nederland! Wij zetten ons in om zij-instromers te faciliteren die een betekenisvolle carrièreswitch willen maken. Dit doen wij door het aanbieden van een innovatieve leerroute, in samenwerking met verschillende hogescholen en ROC’s. Voor een traineeship kom je in aanmerking na een strenge selectie van ECHT Onderwijs. Zo wordt je gescreend op cv en motivatie, worden er persoonlijkheidstesten afgenomen en vindt een persoonlijk sollicitatiegesprek plaats. Onze meerwaarde zit in extra begeleiding gedurende het traineeship én het eerste jaar daarna, om uitval te voorkomen.

In het kort

  • Een circa tweejarig traineeship met als resultaat een PDG
  • twee jaar werkervaring opdoen, inclusief een salaris
  • Persoonlijke begeleiding door een talentmanager
  • Stapsgewijs de overgang maken naar het onderwijs vanuit je huidige baan
  • Werken aan je eigen ontwikkeling en kijk op het onderwijs
  • Persoonlijk leiderschapsprogramma

SELECTIEPROCEDURE

Heb je een hbo-diploma op zak? Dan kom je in aanmerking voor deze opleiding voor docent Engels. Voor meer informatie over het opleidingstraject, nodigen we je graag uit voor onze open avond. Na deze avond kun je bepalen of deze docent Engels-opleiding iets voor jou is. Hoe de selectieprocedure er verder uitziet, kun je hier terugvinden.

REVIEWS

Andere opleidingen

Ben je op zoek naar een ander vak om te onderwijzen op het voortgezet onderwijs? ECHT Onderwijs biedt jou de kans om een opleiding te volgen tot hybride docent, docent Nederlands of docent wiskunde. Lijkt het je leuker om les te geven in het basisonderwijs? Dat kan met de Pabo deeltijd opleiding. Meer weten? Kom dan naar onze open avond.

Aanmelden traineeship