Studieprogramma

Binnen drie jaar voor de klas staan als docent Engels? Het kan, ook als je nu al een baan hebt. Tijdens deze opleiding tot docent ga je het eerste half jaar één dag of twee avonden in de week naar school. Daarnaast loop je één dag stage als docent Engels. De overige dagen kun je gewoon blijven werken. Na een half jaar ga je minimaal twee dagen per week werken als docent en één dag naar school. En in de laatste fase werk je minimaal drie dagen in het onderwijs. Tijdens het opleidingstraject werk je aan je eigen taalniveau en vakdidactiek, maar worden er ook socio-culturele aspecten behandeld die van belang zijn voor Engelstalige gebieden en gemeenschappen. Download het opleidingstraject om te zien hoe het programma eruit ziet. Hoe de hele opleiding eruit ziet, vind je terug in het programma.

Persoonlijke begeleidingen coaching

Als docent Engels in opleiding word je van twee kanten begeleid. Aan de ene kant krijg je vanuit de opleider meer kennis op inhoudelijk, didactisch en pedagogisch gebied. Maar je krijgt ook een talentmanager die jou voornamelijk helpt met je persoonlijke ontwikkeling en trainingen geeft over solliciteren.

Download opleidingstraject

ECHT Onderwijs

Geen studieschuld,wel salaris

Je kunt na een half jaar al geld verdienen. Het enige wat je zelf hoeft te betalen, zijn je boeken. De rest wordt voor je betaald, dus over een studieschuld hoef je je niet druk te maken. Daarnaast ga je aan de slag bij een school in jouw regio. Deze zoeken wij samen met jou. En de locatie van de opleiding? Dat is afhankelijk van waar jij en jouw medestudenten vandaan komen.

In het kort

  • Volg een versnelde hbo-opleiding tot docent Engels
  • Drie jaar aan werkervaring opdoen, inclusief een salaris
  • Persoonlijke begeleiding door een talentmanager
  • Stapsgewijs de overgang maken naar het onderwijs vanuit je huidige baan
  • Werken aan je eigen taalniveau en vakdidactiek

SELECTIEPROCEDURE

Heb je een hbo-diploma op zak? Dan kom je in aanmerking voor deze opleiding voor docent Engels. Voor meer informatie over het opleidingstraject, nodigen we je graag uit voor onze open avond. Na deze avond kun je bepalen of deze docent Engels-opleiding iets voor jou is. Hoe de selectieprocedure er verder uitziet, kun je hier terugvinden.

REVIEWS

Andere opleidingen

Ben je op zoek naar een ander vak om te onderwijzen op het voortgezet onderwijs? ECHT Onderwijs biedt jou de kans om een opleiding te volgen tot hybride docent, docent Nederlands of docent wiskunde. Lijkt het je leuker om les te geven in het basisonderwijs? Dat kan met de Pabo deeltijd opleiding. Meer weten? Kom dan naar onze open avond.

Aanmelden Open Avond