Studieprogramma

Echt het verschil maken voor de nieuwe generatie? Start dan met de opleiding om docent te worden in het Voortgezet onderwijs. Het eerste half jaar is prima te combineren met je huidige baan, en binnen drie jaar ben je in het bezit van een hbo-diploma Bachelor of Education (voortgezet onderwijs tweedegraads). Je kunt kiezen uit de opleiding tot docent Nederlands, Engels of wiskunde.

Hoe de opleiding tot docent er precies uitziet, kun je hier terugvinden. Gedurende de opleiding volg je modules als taalbeschouwing, lees- en schrijfvaardigheid en spreken. Je biedt leerlingen kennis en praktische vaardigheden om aan de verschillende eisen vanuit de maatschappij te kunnen voldoen. En wij bieden jou de kans om het verschil te maken in het onderwijs. Download het opleidingstraject om te zien hoe de opleiding tot docent er precies uitziet.

Persoonlijke begeleidingen coaching

Je komt te werken op een school bij jou in de regio. En de locatie van de opleiding? Dat hangt af van waar jij en je medestudenten wonen. Het lesprogramma is volledig op maat gemaakt. Daarnaast kun je rekenen op een talentmanager die jou helpt om deze opleiding tot docent nog beter af te ronden. Daarin kijken jullie samen naar jouw behoeftes. Vind je het bijvoorbeeld spannend om orde te houden in de klas? Dan regelt jouw talentmanager intervisiebijeenkomsten waar jullie samen met je medestudenten hierop inzoomen.

Download opleidingstraject

ECHT Onderwijs

Geen studieschuld,wel salaris

Het eerste half jaar kun je de opleiding goed combineren met je huidige baan, en kom je dus niet zonder inkomsten te zitten. Na dat half jaar ga je aan de slag in het onderwijs, inclusief een salaris. Kost het je dan helemaal niets? Op jouw studieboeken na wordt de hele opleiding door ons betaald. Alleen de opbrengsten zijn voor jou.

In het kort

  • Geen (studie)kosten, wél salaris.
  • Een hbo-diploma Docent Nederlands halen in drie jaar
  • Baangarantie bij een school die bij jou past
  • Volg modules als taalbeschouwing en lees- en schrijfvaardigheid
  • Een talentmanager voor jouw persoonlijke ontwikkeling

SELECTIEPROCEDURE

Zie jij jezelf al voor de klas staan en heb je een hbo-diploma? Kom dan naar onze open avond. Dit is de eerste stap in de selectieprocedure voor de opleiding tot docent. Ben je daarna nog steeds enthousiast, dan volg je ook de volgende stappen. Denk aan een talentscan, capaciteitentest en een voorgesprek bij de hogeschool. De hele selectieprocedure om docent Nederlands te worden hebben we hieronder voor jou op een rijtje gezet.

REVIEWS

Andere opleidingen

Wil je wel graag docent worden, maar liever in een ander vakgebied? Dat kan. Bij ECHT Onderwijs kun je jezelf laten omscholen tot docent wiskunde, docent Engels of hybride docent. Wil je liever met een nog jongere groep werken? Dan kun je ook kiezen voor de opleiding Pabo deeltijd, zodat je in het basisonderwijs les kunt geven. Op onze open avond vertellen we je graag meer!

Aanmelden Open Avond