duurzame (zij-)instroom

duurzame oplossing

Onderwijs en talent met elkaar verbinden, dat is wat wij als sociale onderneming doen. Wij weten een nieuwe generatie professionals te bereiken die graag het onderwijs in wil, maar bij wie de reguliere weg naar het onderwijs niet aansluit op hun kennis- en ervaringsniveau. Samen met geaccrediteerde onderwijsinstellingen stomen wij dit talent uit het bedrijfsleven in twee jaar tijd klaar voor een toekomst als bekwaam én bevoegd onderwijsprofessional op jouw school. We geloven in een persoonlijke aanpak en bieden integrale begeleiding van begin tot eind. 

"onbevoegd is niet hetzelfde als onbekwaam"

- Jakolien Kraeima / RVKO -

“Hoge werkdruk en een tekort aan leraren blijven ons voorlopig ons nog parten spelen. De huidige markt van tijdelijke inhuur van personeel biedt ons geen duurzame oplossing. Door te werken met een andere instroom weten wij niet alleen de huidige capaciteitsproblemen het hoofd te bieden, maar hebben wij ook de gevraagde vakkennis in huis en werken we aan de onderwijskwaliteit binnen onze school. Met het inzetten van deze zij-instromers wordt daadwerkelijk nieuwe expertise gericht en duurzaam de school ingebracht, waarbij tegelijkertijd de tekorten in het onderwijs worden verkleind.”

wij verbinden met talent van buiten

zij-instromers

Wij leiden in jouw belang een nieuw type docent op om jouw schoolteam in de toekomst structureel te komen versterken. Op de weg naar bevoegd onderwijsprofessional maak jij alvast gebruik van deze expertise van buiten. Tijdens de studie staat het talent-in-opleiding namelijk direct (onder begeleiding) voor de klas. Na twee jaar zijn ze volledig lesbevoegd en stromen ze kosteloos in in jouw team. Wij zijn het aanspreekpunt voor jou en de zij-instromer, kijken van begin tot eind mee en springen bij waar nodig. Deze methode maakt ons uniek ten opzichte van andere spelers binnen het onderwijsveld.

onderwijsvakkrachten

Wij helpen scholen bij het vinden, matchen, begeleiden en professionaliseren van vakkrachten en leermeesters. Denk bij vakkrachten aan specialisten in een, de naam zegt het al, bepaald vak: muzikanten, dansers, acteurs, kunstenaars, IT’ers, accountants, vertalers – oftewel, iemand die zijn vak als geen ander verstaat, en hier inhoudelijk graag haar of zijn expertise over deelt. Zet een vakkracht in ter verrijking van de lessen van je huidige team, of om hen te ontzien door de vakkracht een bepaald curriculumonderdeel te laten verzorgen.

Wat wij bieden

Wij helpen scholen bij het vinden, matchen, begeleiden en professionaliseren van talent van buiten.
Ons
talentontwikkelingsprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

1. instroom

Werving

Pre-boarding

On-boarding

Assessment

Persoonlijke coach

Oriëntatie

2. begeleiding

Integraal begeleidingsplan

Aandacht voor cultuurverandering

Begeleiding 'on the job'

Intervisie (peer to peer)

Persoonlijke coach

Work-life-balance

3. PROFESSIONALISERing

Professionele & persoonlijke ontwikkeling

On- en offline trainingen

Portfolio-opbouw

Persoonlijke coach

Softskills verbeteren

Persoonlijk leiderschapsprogramma

Benieuwd wat ECHT Onderwijs voor jouw school kan betekenen?