Voor scholen & besturen

Op zoek naar gemotiveerde docenten of leraren voor uw school of scholengemeenschap? Bij ECHT Onderwijs vindt u basisschoolleraren, docenten Nederlands, Engels of wiskunde en hybride docenten die hun werk als leraar combineren met hun baan in bijvoorbeeld het bedrijfsleven.

De trainees volgen een versneld opleidingstraject met verschillende fases, en gaan bij u aan de slag als stagiair, leraar in opleiding of als vakbekwaam docent. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Zo werkt ECHT Onderwijs

Werving

We werven gemotiveerde trainees met minimaal een hbo-diploma, sterke sociale vaardigheden en een passie voor het onderwijs. Zodra ze ons toelatingsassessment hebben gehaald, kunnen ze van start.

Fase 1: Oriëntatie (0,5 jaar)

De trainees gaan één dag per week naar school en lopen daarnaast nog een dag per week stage. In deze periode behalen ze hun propedeuse, WisCAT en de taaltoets.

Fase 2: Leraar of docent in opleiding (1,5 jaar)

De trainees zijn nu ‘tijdelijk lesbevoegd’ en werken minimaal twee dagen per week als leraar of docent. Daarnaast gaan ze één dag per week naar school en volgen ze aanvullende trainingen in de online leeromgeving van ECHT Onderwijs.

Fase 3: Bevoegd docent (1 jaar)

De trainees hebben hun Bachelor of Education behaald en zijn nu bevoegd leerkracht. Ze werken minimaal drie dagen per week op een school, en volgen daarnaast een persoonlijk leiderschapsprogramma en verdiepende trainingen.

Overname

Na afronding van het traject kunnen de leraren of docenten kosteloos overstappen naar uw school.

Daarom ECHT Onderwijs:

  • We zijn arbeidsmarktspecialist en weten zo de gemotiveerde talenten te vinden.
  • Daarnaast zorgen we dat deze leraren en docenten in spe op een laagdrempelige manier het onderwijs in kunnen.
  • We bieden persoonlijke coaching en begeleiding, en nemen alle HR-zaken uit handen.
  • De trainee kan na drie jaar kosteloos overstappen naar uw school.
  • We selecteren talenten die heel bewust de stap richting het onderwijs maken, en bieden ze een intensieve begeleiding. Dit zorgt zorgt stabielere leerkrachten die langer in het onderwijs blijven werken.
  • De trainees hebben al elders levens- en werkervaring opgedaan, en staan daarom al stevig in hun schoenen.

ECHT Onderwijs

Kosten

De inzet van een trainee die in de oriëntatiefase (fase 1) zitten, is kosteloos. Tijdens fase 2 en 3 wordt er tussen de € 2.563 en € 3.844 in rekening gebracht. Dit bedrag is afhankelijk van het aantal dagen dat de trainee werkt, en is inclusief loon-, opleidings- en coachingskosten, intervisie en begeleiding.

Wie zijn onze trainees?

Gemotiveerde talenten met een open mindset, een flinke dosis doorzettingsvermogen en geduld, goede communicatieve vaardigheden en een passie voor het vak. De trainees hebben een hbo- of wo-opleiding afgerond vóór ze aan de slag gaan. Daarnaast volgen ze een persoonlijkheidstest waar we focussen op hun persoonlijkheid, mindset en kennis. Zo brengen ze ook hun expertise die ze elders hebben opgedaan mee het onderwijs in.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Met alleen een vakinhoudelijke opleiding op zak ben je nog geen goede leraar. Daarom investeren wij in de persoonlijke ontwikkeling van onze trainees. We coachen en begeleiden ze gedurende het gehele traject, en bieden ook verdiepende trainingen en cursussen naast de vaste onderdelen van het curriculum.

Eigen opleidingstraject

Liever een op maat gemaakt opleidingstraject? Ook dat kan bij ECHT Onderwijs. Deze opleiding kan plaatsvinden op een externe locatie of bij u op school. We stemmen het aanbod zo veel mogelijk af op uw specifieke behoeftes. En aangezien geen enkel traject hetzelfde is, komen we met een offerte op maat.