Overweeg jij een carrièreswitch? Dan kies je voor het Zij- instroom Traineeship van ECHT Onderwijs.Je volgt een versnelde Bacheloropleiding in combinatie met een loopbaanbegeleidingstraject van ECHT Onderwijs.

Als (toekomstig) docent ben je een duizendpoot en wil je voldoening uit je werk halen. Daarom bieden wij een HBO opleiding en traineeships aan, waarmee we jou in je persoonlijke en professionele ontwikkeling ondersteunen en begeleiden. Ons Traineeship is altijd een samenwerking tussen ECHT Onderwijs, een schoolbestuur en een Hogeschool. Klik hier voor ons opleidingsaanbod.

Traineeship zij- instroom

wat is een zij- instromer?

Zij- instroom of zij- instromer, termen die je regelmatig in allerlei media voorbij ziet komen, maar wat houdt dit precies in? Een zij-instromer is iemand die niet werkzaam is in het onderwijs, maar graag de overstap wilt maken naar de functie van leraar of docent. Of iemand die de overstap wilt maken naar een vak waarvoor hij/zij nog geen passende bevoegdheid heeft. Bij ECHT Onderwijs geloven wij dat zij vanuit hun specifieke achtergrond en ervaring iets toevoegen aan het onderwijs.

traineeship zij- instroom

Wij bereiden je voor op wat het onderwijs van je vraagt.
Het onderwijsprogramma (opleiding) tijdens het traineeship is specifiek ontwikkeld voor zij-instromers en studenten. Tijdens de (verkorte) opleiding ga je ervaring opdoen binnen verschillende scholen. Vanuit ECHT Onderwijs begeleiden en coachen we je tijdens je opleiding. Na het volgen van het traineeship ben je klaar om als bevoegd docent aan de slag te gaan. Als je wilt doorontwikkelen bieden we je na het behalen van je Bachelor of Education professionaliseringsmogelijkheden en begeleiding aan.

"we hire character and train skills"

Om in aanmerking te komen voor de het Traineeship kijken we verder dan je CV. We screenen zorgvuldig, waarbij we oog hebben voor mindset, vaardigheden, ervaring en ambitie. Daarbij maken wij gebruik van de door onze neurowetenschapper ontwikkelde TalentScan. Deze test is een combinatie van drijfveren, vaardigheden en persoonlijkheid en geeft aan hoe je je verder kunt ontwikkelen.

duur van het traineeship

Het Traineeship duurt in totaal drie jaar en bestaat uit onze versnelde lerarenopleiding waarbij je door leren en werken te combineren je lesbevoegdheid in twee jaar haalt. In het derde jaar krijg je een persoonlijk leiderschapstraject aangeboden en krijg je als startende leerkracht/docent extra begeleiding. Het Traineeship is erop gericht om je zo duurzaam mogelijk te laten instromen in het onderwijs waarbij jij je kan ontwikkelen tot ‘Onderwijsprofessional Startbekwaam Plus’.

Andere opleidingen

Wil je liever in het voortgezet onderwijs werken? Dat kan ook bij ECHT Onderwijs. Je kunt jezelf laten omscholen tot docent Engels, docent wiskunde, docent Nederlands of als hybride docent. Geïnteresseerd? Kom naar onze open avond!

Aanmelden Open Avond