vind talent van buiten

extra handen in en rondom de klas

Als opleider en doelgroepspecialist willen wij ervoor zorgen dat het onderwijs en talent van buiten elkaar makkelijker vinden. Door dat te faciliteren maken we het mogelijk nieuwe kennis, vaardigheden en inspiratie te delen in de klas én de werkdruk die op de schouders van individuele leraren rust te verlichten. Zo krijgt het onderwijs een kwaliteitsimpuls, creëren we een aanvulling op het huidige onderwijspersoneel en maken we een nieuwe groep potentiële onderwijsprofessionals enthousiast voor een overstap naar het klaslokaal.

de missie van ons platform

Je onderwijs slim organiseren? Wij slaan de brug tussen onderwijs en talent van buiten door de onderwijsprofessional van de toekomst op te leiden en te zorgen dat deze geen baan, maar een loopbaan vindt. Dit doen we onder andere met Talent van Buiten; hét platform waar onderwijsorganisaties en talent van buiten samenkomen. Hier vind je een landelijk netwerk van leermeesters, vakkrachten, specialisten en onderwijsondersteunend personeel. Oftewel, waardevol onderwijspotentieel dat we enthousiasmeren voor een toekomst in het onderwijs. Samen maken we een nieuwe doelgroep enthousiast voor het onderwijs en  leiden we hen op om het onderwijs duurzaam mee te verrijken en anders in te richten, zodat we in de toekomst de capaciteitsproblemen structureel het hoofd kunnen bieden en tegelijkertijd werken we aan de onderwijskwaliteit.

kies je talent van buiten

leermeesters

gratis expertise

In samenwerking met Stichting Meester Rembrandt brengen wij je in contact met leermeesters. Denk hierbij aan ondernemers, wetenschappers en (top)sporters, maar bijvoorbeeld ook aan ervaringsdeskundigen in verslaving of gepensioneerde leerkrachten. Kortom, gepassioneerde mensen die als aanvulling op de leerkracht of docent vrijwillig willen bijdragen aan het onderwijs met expertise, levenslessen of ondersteuning in de vorm van gastlessen. Leermeesters staan naast de docent ter verrijking van het onderwijs.

Lees meer

vakkrachten

bekwaam talent van buiten

Denk bij vakkrachten aan specialisten in een, de naam zegt het al, bepaald vak: muzikanten, dansers, acteurs, kunstenaars, IT’ers, accountants, vertalers – oftewel, iemand die zijn vak als geen ander verstaat, en hier inhoudelijk graag haar of zijn expertise over deelt. Zet een vakkracht bijvoorbeeld in om op terugkerende basis bepaalde curriculumonderdelen te verzorgen, zoals muzieklessen.

Lees meer

vakleerkrachten

bevoegd talent van buiten

Vakleerkrachten zijn leerkrachten en docenten die in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid en die naast hun huidige werkzaamheden ook op andere scholen of onderwijsvormen actief willen zijn. Dit zijn bijvoorbeeld docenten in het voortgezet onderwijs met een eerste- of tweedegraads bevoegdheid in een vak als Nederlands, natuurkunde of geschiedenis, die het leuk vinden om in het basisonderwijs een lessenreeks te verzorgen.

Lees meer

ondersteuners

onderwijsondersteunend (OOP)

Dit is een uiteenlopende groep van uitvoerende krachten, variërend van de onderwijsassistent die samen met de leerkracht verschillende werkvormen in de klas realiseert, tot een eventmanager die helpt met het organiseren van een sportdag. Denk ook aan administratieve en organisatorische ondersteuning, bijvoorbeeld door PABO-studenten of ECHT Onderwijs-trainees.

Lees meer

hoe werkt het?

1. account

Maak een schoolaccount aan, waarin je jezelf als onderwijsinstelling profileert aan de hand van een een korte bio.

2.opdracht

Plaats een onderwijsopdracht, oftewel een omschrijving van wat je zoekt. Hier kan het aangesloten talent van buiten proactief op reageren.

3.zoeken

Wacht tot kandidaten op jouw opdracht reageren, of zoek zelf door onze uitgebreide database van (onderwijs)professionals met onze handige filters en andere zoekopties.

4. match

Reageert er iemand op je onderwijsopdracht of wil je een kandidaat benaderen? Wij onderzoeken of er een match is. Yes? Dan koppelen we jullie aan elkaar.

5. werkwijze

Maak een keuze voor hoe lang en op welke manier je met een kandidaat aan de slag wil.

6. aan de slag

Wij regelen de administratie en communiceren de belangrijkste informatie naar de kandidaat, zoals startdatum, werklocatie en vergoeding.

de mogelijkheden

1. ad hoc

van 1 dag tot 3 maanden

Zoek je snel iemand ter vervanging of als invulling van een bepaald specialisme? Dit kunnen wij op korte termijn regelen. Iemand vervult dan een enkele keer jouw kortlopende onderwijsopdracht. 

2. totaalconcept met begeleiding

langer dan 3 maanden

Wil je iemand vaker en langer inzetten? Dan maak je gebruik van de ECHT Onderwijs-professional, oftewel iemand die bij ons in dienst is. Wil je voor een langere periode samenwerken met een kandidaat, dan vraagt dat namelijk om meer ervaring, scholing en begeleiding. Dit bieden wij in de vorm van intensieve begeleiding, regelmatige intervisie en pedagogisch-didactische scholing. Op deze manier blijft de kwaliteit gewaarborgd en voorkomen we uitval. Ook kunnen we jullie ondersteunen met het aanbieden van nieuwe lesmethodes.

3. duurzame instroom

op eigen formatie

Liever iemand zelf in dienst nemen op je eigen formatie? Geen probleem, ook dat is een optie. Via dit platform kom je als school in contact met gescreend talent van buiten. Om een duurzame instroom en kwaliteit te garanderen is het hierbij wel verplicht ons onboardingstraject af te nemen voor de betreffende vak(leer)kracht. Zo kunnen we diegene ondersteunen in de cultuurswitch naar het onderwijs, pedagogisch-didactisch opleiden en verder begeleiden waar nodig.

 

onze toegevoegde waarde

Er leiden meerdere wegen naar Rome, maar waarom is ons platform voor jou als school een waardevolle aanvulling op je team?
Omdat wij:

1. groot bereik

Toegang bieden tot een grote, unieke database van vakkrachten & professionals met een enthousiasme voor het onderwijs. Dit zorgt voor meer kennis, kunde & diversiteit in je team.

2. screening

Al onze kandidaten testen op onderwijscompetenties en -potentie door middel van een uitgebreide persoonlijkheidstest (Big Fifty).

3. begeleiding

Een nieuw type onderwijstalent aanboren en van bekwaam naar bevoegd helpen door middel van onze Academie en additionele begeleiding.

Kosten en gebruik

Tot september 2021 zitten we in de pilotfase van ons platform Talent van Buiten. Dit houdt in dat we in samenwerking met meerdere scholen druk bezig zijn met testen, bijschaven en het toevoegen van nieuwe onderdelen.  

Je kunt te allen tijde een gratis schoolaccount aanmaken om rond te kijken en een onderwijsopdracht te plaatsen. Ben je nieuwsgierig naar meer of wil je met jouw school(bestuur) onderdeel zijn van onze pilot? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

"SAMEN SLIMMER OPLEIDEN & WERKEN IN HET ONDERWIJS"