word talent
van buiten

met jouw talent aan de slag in het onderwijs

ECHT Onderwijs helpt jou je weg te vinden naar het onderwijs op een manier die bij je past. Als je toe bent aan een carrièreswitch, dan is een van onze talentontwikkelingsprogramma’s iets voor jou, waarmee je wordt omgeschoold tot bevoegd leraar of docent. Is deze stap jou (nog) iets te groot, maar vind je het wel leuk om vanuit jouw expertise een bijdrage te leveren aan het onderwijs? Word dan Talent van Buiten, waarmee je zonder bevoegdheid of vrijblijvend voor de klas kunt staan.

Maak nu een gratis account aan en vind de uitdaging die bij jou past!

de missie van ons platform

Wij willen ervoor zorgen dat het onderwijs en talent van buiten elkaar makkelijker vinden. Door dat te faciliteren zorgen we dat nieuwe kennis, vaardigheden en inspiratie het klaslokaal in komen en dat de de werkdruk die op de schouders van individuele leraren rust verlicht wordt. Natuurlijk hopen we jou ook zó enthousiast te maken over werken in het onderwijs, dat je in de toekomst wellicht volledig de carrièreswitch wilt maken!

de mogelijkheden

aan de slag als leermeester

Als leermeester verrijk je op vrijwillige basis de lessen van een leerkracht of docent met jouw aanwezigheid, bijvoorbeeld door jouw verhaal te vertellen in een gastles. Van wetenschapper tot voorleesouder, alle expertise en ondersteuning is welkom. Je krijgt hier niet voor betaald.

AAN DE SLAG ALS vakkracht

Wil je vaker voor de klas staan en zou je dit een leuke (bij)baan vinden? Als vakkracht deel je ter verrijking en ondersteuning van de leerkracht of docent je expertise over een bepaald vak, zoals kunst, muziek, economie of IT. Geef bijvoorbeeld iedere week een uur les. Als vakkracht krijg je betaald. 

aan de slag als vakleerkracht

Heb je al een onderwijsbevoegdheid, bijvoorbeeld omdat je tweedegraads docent bent op een middelbare school, maar lijkt het je leuk om naast je huidige werkzaamheden betaald een bijdrage te leveren op andere scholen of aan andere onderwijstypen? Ook dat kan via dit platform.

AAN DE SLAG ALS onderwijsondersteuner

Van onderwijsassistent tot administratief medewerker en van PABO-student tot eventmanager, als jij werk uit handen wil nemen van leerkrachten en docenten vanuit jouw eigen expertise, bijvoorbeeld door de klassenadministratie te doen of een sportdag te organiseren, dan kan dat als onderwijsondersteunend personeel. 

hoe werkt het platform?

1.

Maak een gratis account aan en vul deze zo volledig mogelijk in. Zo krijgen scholen straks een zo goed mogelijke indruk van jou als (onderwijs)professional. Let op: je account is nu nog niet zichtbaar.

2.

Wij bekijken je profiel en screenen of je geschikt bent voor Talent van Buiten. Is dit het geval, dan bellen we je voor een telefonische kennismaking.

3.

Na de kennismaking nog steeds enthousiast? Dan vragen we je een persoonlijkheidstest te maken en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen en bij ons aan te leveren. De kosten voor het aanvragen van een VOG zijn in eerste instantie voor je eigen rekening, maar kun je bij ons declareren als je 20 lesuren hebt gemaakt.

4.

Zijn de test en je VOG check? Dan komt jouw account online, wat betekent dat scholen jou kunnen vinden en jij op onderwijsopdrachten kunt reageren. Wanneer dit gebeurt onderzoeken wij of er een match is. Yes? Dan koppelen we jullie aan elkaar.

5.

Afhankelijk van de onderwijsopdracht zijn er drie mogelijkheden wat betreft het dienstverband wat je krijgt aangeboden. Wanneer dit in orde gemaakt is kun je...

6.

...aan de slag!

type dienstverband dat wij aanbieden

de voordelen voor jou

waarom testen?

Waarom screenen we je en vragen we je een persoonlijkheidstest te maken? Omdat aan de slag gaan in het onderwijs iets heel anders van je kan vragen dan je gewend bent qua cultuur en aanpak, en we graag willen dat je goed op je plek raakt en blijft. Omdat wij geloven dat nieuw onderwijstalent niet per definitie onderwijservaring hoeft te hebben om voor de klas van start te kunnen gaan, beoordelen we je in plaats daarvan op wat je kan. Je persoonlijkheid zegt veel over hoe je met collega’s en werksituaties om zal gaan, en geeft ons dus inzicht in jouw onderwijscompetenties, -potentie en hoe we je het beste kunnen begeleiden.

extra werkervaring opdoen als trainee

Ook als je bezig bent met een zij-instroomtraject tot leraar of docent bij ECHT Onderwijs, kun je naast je huidige werkplek via dit platform extra betaalde ervaring opdoen, bijvoorbeeld met andere werkzaamheden of op andere scholen. Neem contact op met je talentmanager over de mogelijkheden. Nog geen trainee bij ECHT Onderwijs? Meld je aan voor onze meet and greet!

"We hire character & train skills"