Gemotiveerde leerkrachten voor de toekomst

Hoe leuk ze hun baan ook vonden, het onderwijs bleef toch lonken. Onze trainees zoeken betekenisvol werk waarin zij de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Die mogelijkheid vinden ze in het basisonderwijs en ons traineeship helpt ze de overstap te maken.

wat betekent een trainee voor uw school

Kenmerkend voor het DNA van de trainee is:

  • Intrinsieke motivatie om in het onderwijs te werken;
  • Wendbaar en open voor veranderingen;
  • Growth mindset: de wil om te leren overstijgt de angst om fouten te maken;
  • Initiatiefrijk;
  • Goed in staat tot zelfreflectie.

SELECTIECRITERIA

Om latere uitstroom door mismatching te voorkomen, hanteren wij strenge selectiecriteria bij ECHT Onderwijs. Randvoorwaardes zijn minimaal een hbo-diploma en een positief behaalde wiscat.
Intelligentie brengt je maar tot de helft. Daarom kijken wij bij de selectie ook of de kandidaat over de volgende persoonlijkheidskenmerken beschikt.

Teamplayers
Daarnaast zijn onze trainees representatief, besluitvaardig en communicatief vaardig. Ze zijn teamplayers en betrokken bij de school. Verder hebben zij vaak leidinggevende ambities, waardoor zij op hun plek zijn in een kweekvijver voor nieuwe schoolleiders.

Toegevoegde waarde
De trainees brengen eerder opgedane kennis en werkervaring mee uit hun vorige baan en groeien snel binnen een schoolteam, waarbij zij niet schromen om een bijdrage te leveren aan de onderwijsvernieuwing.

Op zoek naar een nieuwe toekomstige collega?

Of bent u benieuwd wat zij voor jullie school of bestuur kunnen beteken? Klik dan hier

010 - 30 76 431info@echtonderwijs.nl