Omscholen tot docent Nederlands? Het kan, met het traineeship van ECHT Onderwijs. Haal de juiste certificaten én werk in de praktijk.

Wat ga je doen?
Jezelf ontwikkelen als mbo-docent in het vak Nederlands! Met het traineeship tot docent haal jij binnen 1,5 jaar jouw pedagogisch didactisch getuigschrift. Terwijl je die onderwijsvaardigheden bijschaaft, sta je ook al voor de klas als docent. Hierdoor kun je de opgedane kennis direct toepassen in de prakijk. Binnen het team van onderwijsprofessionals sta jij je mannetje en geef jij op inspirerende wijze vorm aan het vak Nederlands. Aansluiten bij de belevingswereld van de jeugd is daarbij erg belangrijk. Daarnaast denk je na over de invulling van jouw vak en hoe je deze nog beter kunt maken.

Hoe zit dat precies?
Voordat je begint aan het traineeship, gaan we eerst met je om de tafel. We kijken kritisch naar je talenten, ambities en ervaring, en stippelen aan de hand daarvan jouw opleidingsroute uit. Die zal helemaal gefocust zijn op het leren van pedagogische en didactische vaardigheden.
Binnen het ROC ga je aan de slag als docent Nederlands, waarbij je daarnaast studeert om jouw vak didactisch goed over te brengen op jouw leerlingen.

Wat wij bieden
Een traineeship tot het halen van je PDG in het mbo;
Kosteloos traineeship, waarbij je werkt in de praktijk;
Focus op persoonlijke ontwikkeling via het begeleidings- en professionaliseringsaanbod van ECHT Onderwijs;
Coaching on the job.

Wat wij vragen:
Minimaal hbo werk- en denkniveau;
Ervaring waarbij Nederlands een belangrijk onderdeel is (denk aan journalistiek);
Je staat stevig in de schoenen;
Je hebt een ijzersterke motivatie voor het onderwijs.
Minimale beschikbaarheid van 0,8 FTE.

Solliciteren
Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Neem dan contact op met Nienke Boelsums