Zij-instroom VO of mbo

zij-instroom voortgezet onderwijs of MBO

word docent op een middelbare school of in het mbo

Binnenkort start een nieuwe opleiding tot volledig bevoegd docent bij ECHT Onderwijs in samenwerking met erkende onderwijsinstellingen. Je kunt verschillende kanten op: van docent in het mbo in verschillende vakgebieden tot docent in het voortgezet onderwijs voor de vakken Nederlands, Engels of wiskunde. Dit talentontwikkelingsprogramma doorloop je in twee jaar. Maar we gaan verder; na je afstuderen blijven we je begeleiden, om jouw instroom in het onderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen.

wat gaan we doen?

Het eerste half jaar ga jij één dag of twee avonden per week naar school en loop je stage. Omdat je direct voor de klas start, krijg je vanaf het begin van het traject salaris. Na een half jaar werk je minimaal twee dagen als docent en zit je nog één dag in de schoolbanken. Zodra jij eraan toe bent, neemt de werktijdfactor toe. Het tweede jaar werk je minimaal drie dagen per week op een school.

Aanvullend op het halen van je bevoegdheid volg je ons persoonlijk leiderschapsprogramma, waarmee je jezelf op professioneel vlak naar the next level tilt. Intensieve begeleiding staat centraal tijdens ons talentontwikkelingsprogramma. Je krijgt een eigen talentmanager, waarmee je gericht werkt aan je groei en ontwikkeling. Loop je inhoudelijk ergens tegenaan? Dan zorgen we voor extra trainingsmomenten voor jou en je medestudenten.

IN HET KORT

onze progamma's

STUDIEPROGRAMMA DOCENT MBO​

Is het je droom om met jouw vakkennis het onderwijs in te gaan? Lijkt het jou tof om bij te dragen aan het opleiden van mbo-studenten tot wendbare en competente vakmannen en -vrouwen in de richting van ICT, techniek of verpleegkunde? Dan is dit jouw kans!

Via ECHT Onderwijs ga je studeren en werken in het mbo. Met jouw ervaring en kennis van het vak hoef je alleen maar pedagogische en didactische vaardigheden te leren. Wij betalen jouw opleiding, waarbij we rekening houden met jouw wensen en talenten.

Je maakt gebruik van ons talentontwikkelingsprogramma, waarmee we een totaalaanbod van trainingen hebben, gericht op jouw individuele ontwikkeling. Daarnaast krijg je begeleiding in de praktijk en helpen wij je aan een werkplek. Na ca 1,5 jaar haal je je Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG), waarmee je bevoegd bent om in het mbo les te geven.

STUDIEPROGRAMMA DOCENT Vo

Het verschil maken voor een nieuwe generatie? Start dan met de opleiding tot docent in het voortgezet onderwijs. Het eerste half jaar is prima te combineren met je huidige baan, en binnen twee jaar ben je in het bezit van een hbo-diploma Bachelor of Education (voortgezet onderwijs tweedegraads). Je kunt kiezen uit de opleidingen tot docent Nederlands, Engels of wiskunde.

Hoe de opleiding tot docent er precies uitziet, hangt af van de richting die je kiest. Gedurende de opleiding volg je extra modules als taalbeschouwing, lees- en schrijfvaardigheid en spreken. Je biedt leerlingen kennis en praktische vaardigheden om aan de verschillende eisen vanuit de maatschappij te kunnen voldoen. 
En wij bieden jou de kans om het verschil te maken in het onderwijs.

het selectieproces

meer info? Meld je aan voor een meet & greet

Enthousiast over ons zij-instroomtraject tot middelbareschool- of mbo-docent, maar wil je graag nog meer informatie? Of heb je prangende vragen die je eerst wil stellen? Meld je dan aan voor een van onze online meet & greets, waarin je op laagdrempelige manier meer te weten komt over ons talentontwikkelingsprogramma en alle ruimte krijgt om vragen te stellen.

helemaal overtuigd? laten we kennismaken

Je bent eruit: je bent klaar voor de carrièreswitch! Meld je dan aan voor de sollicitatieprocedure. Deze bestaat onder andere uit een telefonisch kennismakingsgesprek, een capaciteitentest, een talentscan en uiteraard een sollicitatiegesprek.

zij gingen je voor

"We hire character & train skills"

Wij nemen contact op

Bedankt voor je aanvraag!
Wij nemen de boeking in behandeling en nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Heb je tussendoor vragen? Neem dan contact met ons op!

Met vriendelijke groet,

Pieter Redelijkheid
ECHT Onderwijs