zij-instroom
voortgezet onderwijs

word docent in het voortgezet onderwijs

Ben je in het bezit van een bachelordiploma, heb je een aantal jaar werkervaring en wil je graag het verschil maken voor een nieuwe generatie? Dan is dit jouw kans om versneld en betaald je lesbevoegdheid te halen! Binnenkort start een nieuwe opleiding tot tweedegraads docent Nederlands, Engels of wiskunde in het voortgezet onderwijs bij ECHT Onderwijs in samenwerking met erkende onderwijsinstellingen. Dit traineeship doorloop je in twee tot drie jaar, waarin je je bevoegdheid haalt én meteen betaald drie dagen per week aan de slag gaat op een middelbare school. Maar we gaan verder; na je afstuderen blijven we je begeleiden om jouw landing in het onderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen.

waarom voortgezet onderwijs?

Of lesgeven op een middelbare school bij je past, is afhankelijk van je achtergrond, competenties en waar jij energie van krijgt. Waarom zou je er wel of niet voor kiezen? Luister onderstaande korte podcast, waarin onze Hermen middelbareschooldocent Marc vijf vragen stelt over zijn werk en wat je er voor nodig hebt om succesvol te zijn als docent.

alles draait bij ons om jouw persoonlijke ontwikkeling. We helpen je niet alleen bij het vinden van een baan in het onderwijs, maar stomen je klaar voor een succesvolle en duurzame toekomst in het onderwijs. Niet zo snel mogelijk, maar zo goed mogelijk voor de klas.

wat gaan we doen?

Dit traineeship geeft jou de pedagogische en didactische handvatten die je nodig hebt om met jouw kennis en ervaring aan de slag te gaan in het onderwijs. Wij betalen jouw opleiding, waarbij we rekening houden met jouw wensen en talenten. Tijdens dit traineeship behaal je een tweedegraads lesbevoegdheid voor Engels, Nederlands of wiskunde. Hiermee mag je binnen het middelbaar onderwijs lesgeven in deze vakken aan de volledige onderbouw en de vmbo-bovenbouw. Bovenop het halen van je lesbevoegdheid krijg je van ECHT Onderwijs een aanvullend programma, waarmee je jezelf op persoonlijk én professioneel vlak naar the next level tilt. Dit doen wij door middel van intensieve en persoonlijke begeleiding van onze talentmanager, een online academie voor verschillende e-learnings, peer-to-peer-sessies en een persoonlijk leiderschapsprogramma.

IN HET KORT

het selectieproces

meer weten? vraag ons informatiepakket aan

Ben je enthousiast over ons zij-instroomtraject tot tweedegraads docent Nederlands, Engels of wiskunde, maar wil je graag nog meer informatie? Vraag dan ons digitale informatiepakket aan, waarmee je aan de hand van korte video’s op een laagdrempelige manier meer komt te weten over het traineeship.

zij gingen je voor

"We hire character & train skills"