Zij-instroom voortgezet onderwijs (tweedegraads bevoegdheid)

Ben je in het bezit van een bachelordiploma, ben je toe aan de volgende stap in je carrière en wil je dat dat er een wordt met maatschappelijke impact? Dan is dit je kans: haal je lesbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs en laat je omscholen naar docent op de middelbare school.

Zij-instroom voortgezet onderwijs (tweedegraads bevoegdheid)

Ben je in het bezit van een bachelordiploma, ben je toe aan de volgende stap in je carrière en wil je dat dat er een wordt met maatschappelijke impact? Dan is dit je kans: haal je lesbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs en laat je omscholen naar docent op de middelbare school.

Carrièreswitch? Word docent op de middelbare school

Carrièreswitch? Word docent op de middelbare school

Met ons zij-instroomtraject voortgezet onderwijs haal je binnen drie jaar je tweedegraads bevoegdheid voor het vak Nederlands, Engels of wiskunde terwijl je vanaf dag één leert en werkt (minimaal drie dagen per week) in de praktijk. Zonder studieschuld, mét salaris en baangarantie.

MET BETAALDE PABO-OPLEIDING OMSCHOLEN TOT BASISSCHOOLLERAAR

Docent worden in het voortgezet onderwijs

Als je enthousiast wordt van een dynamische omgeving, het tof vindt om kennis over te brengen en je het een uitdaging vindt je onder te dompelen in de belevingswereld van jongeren, dan is omscholen tot docent op een middelbare school iets voor jou. Je lesbevoegdheid halen duurt twee jaar, maar als zij-instroom docent laten wij jou pas los als jij alle handvatten hebt om duurzaam de cultuurswitch naar het onderwijs te maken. Daarom duurt ons volledige traineeship docent worden drie jaar. Als je dit hebt behaalt ben je de trotse eigenaar van een tweedegraads bevoegdheid en mag je het volledige vmbo en de onderbouw van havo en vwo lesgeven in het vak Nederlands, Engels of wiskunde. Voor welk vak je kiest is afhankelijk van je achtergrond. Een eerdere relevante opleiding of werkervaring in dit vakgebied is namelijk een vereiste om in aanmerking te komen voor dit betaalde omscholingstraject.

Waarom je lesbevoegdheid voortgezet onderwijs via ECHT Onderwijs halen?

Bij ons sta jij als toekomstig onderwijsprofessional centraal. Wij selecteren niet op onderwijservaring, maar kijken naar je ontwikkelpotentie en de unieke achtergrond die jij het klaslokaal in meebrengt. Ons motto? “Hire character & train skills” – en dat is precies wat we doen. Met onze vooruitstrevende ontwikkeltrajecten gebaseerd op talentmanagement, persoonlijk leiderschap, professionalisering en vitaliteit haal je niet alleen je lesbevoegdheid, maar breng je jezelf op persoonlijk én professioneel vlak ook naar the next level. Omscholen naar docent was nog nooit zo’n toffe betaalde uitdaging!

Icons/turqouise/pionieren

Persoonlijk leiderschap

Icons/turqouise/professionalisering

Professionalisering

Icons/turqouise/succesvolle samenwerking

Talentmanagement

Icons/turqouise/worklifebalance

Vitaliteit

Voordelen voor jou

In het kort

Icons/turqouise/netwerk

1. uitgebreid netwerk

Wij zijn jouw ingang in het voortgezet onderwijs, een wereld die je normaal gesproken niet zo makkelijk binnenkomt. ECHT Onderwijs biedt jou toegang tot een uitgebreid netwerk van scholen.

Icons/turqouise/centraal

2. jij staat centraal

Onze focus ligt op jou als potentieel (onderwijs)professional. Én op de kennis en expertise die jij vanuit jouw vak en werkervaring meebrengt naar het klaslokaal.

Icons/turqouise/succesvolle samenwerking

3. Méér dan een studie

Bij ECHT Onderwijs krijg jij persoonlijke en intensieve begeleiding op maat door mensen die jou en het onderwijs snappen én die praktijk en theorie, samen met jou, aan elkaar verbinden.

Ervaringen van andere zij-instromers

Waarom het voortgezet onderwijs?

“Er is niéts leuker dan kinderen enthousiast maken voor taal. Ze zien groeien in het gesprek, dat ze uiteindelijk heel bespraakt raken, dat ze echt iets kunnen produceren op schrift, dat ze in plaats van een Netflix-serie een goed boek gaan kiezen. Want taal gaat hun leven verrijken. (…) Als jij ze uiteindelijk die taal zo leert dat ze het goed kunnen gebruiken, opent dat zoveel deuren voor ze. (…) Wil je écht verschil maken, echt aan de wieg staan van een kind en zijn of haar mogelijkheden, dan is taal echt super om te doen.”

MEER WETEN? VRAAG ONS INFORMATIEPAKKET AAN

Ben je enthousiast over ons zij-instroomtraject tot tweedegraads docent Nederlands, Engels of wiskunde, maar wil je graag nog meer informatie? Vraag dan ons digitale informatiepakket aan, waarmee je aan de hand van korte video’s op een laagdrempelige manier meer komt te weten over het traineeship. Let op: ontvang je geen mail? Check dan je spam.