Stichting meester rembrandt

Vanuit je passie bijdragen aan het onderwijs

Stichting Meester Rembrandt heeft een platform met leermeesters en organisaties opgericht die kosteloos hun kennis, kunde en netwerk willen delen op scholen in heel Nederland. Bijvoorbeeld met (online) gastlessen of interviews over hun professie/vakgebied, stage- en loopbaankansen, inspirerende levensverhalen of bijlessen aan leerlingen die dat nodig hebben.

Stichting meester Rembrandt

- Hermen Schotanus,
Voorzitter Meester Rembrandt -

‘Als Rembrandt in deze tijd had geleefd, had hij geen les mogen geven’

wat zijn leermeesters

Je kunt bij leermeesters denken aan ondernemers, vakmensen, wetenschappers, (top)sporters, en professionals. Maar bijvoorbeeld ook ervaringsdeskundigen (verslaving, dakloos, burnout etc) of gepensioneerde leerkrachten.

Veelal gepassioneerde mensen die naast of tijdens hun werk bij willen dragen aan het onderwijs met expertise, levenslessen of ondersteuning. Wanneer een leermeester op een school wordt uitgenodigd, dan blijft de docent verantwoordelijk voor de les.

Een leermeester mag nooit als vervanging worden ingezet. Echter is het wel mogelijk dat een docent zeer content is met het optreden van de leermeester en daar een onderwijstoekomst voor in het verschiet ziet liggen.

Waarom is deze stichting opgericht?

Iedere docent heeft ooit wel eens iemand uitgenodigd in de les. Meestal is dat iemand die een aanvulling kan geven op de lesstof of passend is binnen een bepaald thema.
De kwantiteit en kwaliteit van deze bezoeken zijn echter vaak afhankelijk van het netwerk van een docent en/of zijn of haar zoekskills op internet. 

Meester Rembrandt maakt dit proces gemakkelijk voor alle docenten en scholen. Een zelfsturend platform om leermeesters te vinden en te contacten. De stichting streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen te motiveren om hun kennis en kunde te delen met de toekomstige generatie.

Iedereen kan namelijk een Rembrandt zijn!

Voordelen meester rembrandt

Icons/turqouise/specialist

Gratis expertise van buiten

Icons/turqouise/idea

Kennis en kunde in de klas

Icons/turqouise/platform

Enthousiasmeren voor het onderwijs

Icons/turqouise/netwerk

Uitgebreid netwerk van leermeesters

Samenwerking met ECHT Onderwijs

Is een docent enthousiast over een leermeester? Dan kan hij of zij de leermeester wellicht motiveren om een overstap te maken naar het onderwijs of in ieder geval uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn. Iemand kan eerst aan de slag gaan als betaalde vakkracht en ondertussen zichzelf scholen om eventueel bevoegd te worden. Dit traject van leermeester naar vakkracht en eventueel bevoegd docent kan gevolgd worden bij ECHT onderwijs. Bij ECHT Onderwijs hebben ze jaren ervaring met ‘talent van buiten’ klaarstomen voor het onderwijs. Voor Stichting Meester Rembrandt is dit qua samenwerking dan ook een logische keuze. 

Op de eerste plaats is de stichting opgericht om het onderwijsveld te ondersteunen, het netwerken van leerlingen en docenten te vergoten en lessen voor leerlingen nog boeiender te maken. Maar dat op deze manier leermeesters gemotiveerd worden om de stap naar het onderwijs te maken is natuurlijk een hele mooie bijvangst. Daarom zijn wij als stichting zeer enthousiast over de samenwerking met ECHT onderwijs. Van leermeester tot onderwijsprofessional.