Leraar worden met zij-instroom onderwijs

Carrièreswitch? Word leraar als zij-instromer

Met ons unieke oriëntatietraject ontdek je of werken in het onderwijs ECHT bij je past en zo ja, naar welk omscholingstraject je door wil stromen. Zonder studiekosten, maar mét salaris. Jij wordt die ene lievelingsleraar die kinderen nooit meer vergeten!

Hussain en Anna-1 groot Jelle-05200
Dianis-05133

Het leven is kort - ga iets doen wat ECHT verschil maakt

Zij-instroom onderwijs. Wat houdt het in?

Zij-instromen in het onderwijs betekent dat je je als ‘buitenstaander’, oftewel iemand zonder pedagogisch-didactische achtergrond of werkervaring, laat omscholen tot leraar. Zij-instromer worden getuigt van een flinke dosis passie, lef en ambitie. Je haalt namelijk versneld je lesbevoegdheid terwijl je werkt en leert in de praktijk als leraar in opleiding. Tel hier de cultuurswitch die je moet maken van het bedrijfsleven naar het onderwijs bij op, en je hebt een pittige maar prachtige uitdaging voor je. Daarom hebben wij unieke en eigentijdse omscholingstrajecten voor de onderwijsprofessionals van de toekomst ontwikkeld, die recht doen aan jouw ervaring, kennis en potentie.

Hoe het werkt

Icon (10)
1. Plan een adviesgesprek

Eerlijk advies over jouw situatie + antwoord op al je vragen van een van onze adviseurs. Weet je meteen waar je aan toe bent.

notes-edit
2. Enthousiast? Solliciteer

Samen krijgen we inzicht in jouw match met het onderwijs door te kijken naar jouw kwaliteiten en potentie.

Icon (11)
3. ECHT impact maken

We koppelen je aan een school waar je vanaf dag één van waarde bent. Klaar voor de start? Go!

Eerst oriënteren, dan omscholen

Een carrièreswitch is niet niks. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat het onderwijs bij je past voordat je jezelf vastlegt voor een meerjarig zij-instroomtraject. Dat begrijpen we maar al te goed. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor: een oriëntatietraject waarin je maximaal een jaar lang oriënteert (en direct salaris ontvangt) om te ontdekken of lesgeven echt iets voor jou is. Op die manier ervaar je direct in de praktijk welke talenten en vaardigheden je nodig hebt om het als leraar te maken, zonder dat je meteen ja hoeft te zeggen tegen een meerjarig omscholingstraject. Klinkt goed, toch? Ben je zeker van je zaak en wil je wel meteen de sprong in het diepe wagen? Direct starten als zij-instromer kan uiteraard ook.

img_wrapper (2)
michiel klein Medium
img (26) img (5)

Twijfel je of het onderwijs bij
je past?

Maak onze test en krijg een beter beeld van welke aspecten van leraar worden bij jou passen (of niet). Want voor geluk en succes op de lange termijn, wil je ECHT overtuigd zijn van jouw match met het onderwijs.

image-wall-person109
lesgeven op het mbo - zij-instromen - podcast -onderwijs radio decorative img-2-1-1

Waarom jij ECHT wil

Icon (6)
Uniek oriëntatietraject

Wij bieden als enige organisatie een betaald oriëntatietraject aan. Al werkend bij de leukste scholen, die jou met open armen ontvangen, ontdek je binnen max. één schooljaar het onderwijs.

money bag
Salaris én baangarantie

Als je eenmaal werkt, heb je niet zomaar de luxe je baan op te zeggen en een nieuwe weg in te slaan. Geen zorgen: wij betalen je studie, je krijgt salaris én we bieden je baangarantie. Te mooi om waar te zijn? ECHT niet.

Icon (7)
Samen groeien

Je staat er bij ons nooit alleen voor. Je krijgt je eigen talentmanager, leert van én met je mede-talenten en ontwikkelt je met ons programma zowel persoonlijk als professioneel tot de beste versie van jezelf.

ECHTe mensen, ECHTe verhalen

"Ik voelde me gelijk welkom; de directeur liet meteen de hele school zien, vroeg wat ik wilde en toen hebben we samen gekeken hoe we mijn functie konden invullen. Ik merk dat ik echt mijn passie heb gevonden. Na de zomer ga ik beginnen met het zij-instroomtraject en hoop ik zo snel mogelijk een bevoegd docent te worden!"

Paula Dijkshoorn

Zij-instromer

img (24)

"Ik heb voor ECHT Onderwijs gekozen omdat zij een waardevolle aanvulling op de verkorte deeltijd-PABO bieden: nascholing en extra begeleiding van professionals uit het onderwijsveld. Er staat een volledig expertteam 'on speed dial' voor je klaar om het beste uit jou als toekomstig leerkracht te halen."

Wilco La Rivière

Zij-instromer

Ellipse 1212

"Bij ECHT Onderwijs krijg ik de mogelijkheid om op duurzame wijze toe te treden tot het basisonderwijs. Met de juiste begeleiding kan ik leren en werken tegelijkertijd. Ik krijg alle mogelijkheden om mezelf op mijn eigen tempo te ontwikkelen, mijn carrière een nieuwe richting te geven en daarmee mijn passie te volgen."

Kelly Selten

Zij-instromer

Ellipse 1212 (1)

Zij-instromen: ECHT impact maken in jouw regio

Wist je dat ECHT Onderwijs zij-instroomtrajecten aanbiedt in verschillende regio's? Of je nu woont in de omgeving van Rotterdam, Den Haag, Amsterdam of Utrecht, bij ons kun je terecht voor een omscholingstraject tot leraar in het basis-, speciaal of voortgezet onderwijs.

Leraar worden? Oriënteer je goed!

Twijfel je over het aangaan van een meerjarig omscholingstraject of de carrièreswitch naar het onderwijs an sich? Logisch, want het is ook niet niks, deze stap! Juist hierom hebben wij ons oriëntatietraject in het leven geroepen. Je gaat circa zes maanden aan de slag in een ondersteunende rol op de leukste scholen, zodat jij kan bepalen of het onderwijs echt iets voor je is. Het doel hiervan is dat jij je plekje binnen het onderwijs vindt, en zodoende eenvoudiger door kan stromen naar een lesbevoegdheid. Is het onderwijs toch écht niks voor jou? Dan zit je nergens meer aan vast, en scheiden daar onze wegen. Win-win, toch?

 

Vragen? We helpen je graag!

Ben je nieuwsgierig of zij-instromen in het onderwijs bij je past of heb je vragen over onze trajecten? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze zij-instroomadviseurs. Liever eerst verder lezen? Vraag dan ons digitale informatiepakket aan.

Ontmoet onze adviseurs

Leonie-4 groot (1)-1-1
image-wall-person100
image-wall-person101

Vul je gegevens in om een meeting te plannen