Carrièreswitch? Ga het speciaal onderwijs in

Met de zij-instroom speciaal onderwijs, oftewel verkorte-deeltijd-lerarenopleiding, kun je je versneld omscholen tot leraar in het speciaal onderwijs, terwijl wij je opleiding betalen én je salaris krijgt. Te mooi om waar te zijn? ECHT niet.

  • Vrijblijvend ontdekken of het onderwijs bij je past
  • Geen kosten, wél salaris en baangarantie
  • Persoonlijke, intensieve begeleiding
decorative img-2-1-1
decorative img-Aug-10-2023-01-56-40-0649-PM-1 decorative img (6)-1

Waarom zij-instromen in het speciaal onderwijs via ECHT Onderwijs

Uitgebreid netwerk

Wij zijn jouw ingang in het speciaal onderwijs, een wereld die je normaal gesproken niet zo makkelijk binnenkomt. ECHT Onderwijs biedt jou toegang tot een uitgebreid netwerk van scholen.

Méér dan een studie

Bij ECHT Onderwijs krijg jij persoonlijke en intensieve begeleiding op maat door mensen die jou en het speciaal onderwijs snappen én die praktijk en theorie, samen met jou, aan elkaar verbinden.

Jij staat centraal

Onze focus ligt op jou als (onderwijs)talent. Wij zorgen dat jij met jouw ervaring het onderwijs kan verrijken. Daarom bieden we je de kans om eerst betaald te ontdekken of het speciaal onderwijs bij je past.

img 5

 

Met betaalde lerarenopleiding omscholen naar het speciaal onderwijs

In ons traineeship leraar speciaal onderwijs word je, nadat je eerst hebt ontdekt of het onderwijs bij je past en je een geschiktheidsonderzoek hebt doorlopen, binnen twee jaar omgeschoold tot bevoegd leraar in het speciaal onderwijs. Dit houdt in dat je het zij-instroomtraject van de lerarenopleiding (werken-leren) volgt, waarmee je na twee jaar je getuigschrift speciaal onderwijs behaalt. Dit is een hbo-diploma, waarmee je bevoegd bent om in het speciaal onderwijs les te geven. 

Na je eerste jaar lerarenopleiding ga je al in dienst bij een school, maar krijg je nog wel begeleiding vanuit ECHT Onderwijs. Zo helpen wij je bij het maken van de cultuurswitch en de groei naar volledige zelfstandigheid. Door aandacht te besteden aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, aanvullend op het leren lesgeven, rusten we je uit voor een succesvolle en gelukkige toekomst in het speciaal onderwijs!

ECHTe mensen, ECHTe verhalen

"Ik voelde me gelijk welkom; de directeur liet meteen de hele school zien, vroeg wat ik wilde en toen hebben we samen gekeken hoe we mijn functie konden invullen. Ik merk dat ik echt mijn passie heb gevonden. Na de zomer ga ik beginnen met het zij-instroomtraject en hoop ik zo snel mogelijk een bevoegd docent te worden!"

Paula Dijkshoorn

Zij-instromer

img (24)

"Het onderwijs in was wel al eerder in me opgekomen, maar het diploma hiervoor had ik niet. Die stap werd ineens heel toegankelijk toen ik erachter kwam dat ik dat via het zij-instroomtraject van ECHT Onderwijs kon doen. In september 2022 ben ik begonnen met oriënteren."

Tom Roozen

Zij-instromer

Tom Roozen Large

"Ik heb voor ECHT Onderwijs gekozen omdat zij een waardevolle aanvulling op de verkorte deeltijd-PABO bieden: nascholing en extra begeleiding van professionals uit het onderwijsveld. Er staat een volledig expertteam 'on speed dial' voor je klaar om het beste uit jou als toekomstig leerkracht te halen."

Wilco La Rivière

Zij-instromer

Ellipse 1212

We hire character & train skills

We hire character & train skills” – wij selecteren niet op basis van eerdere ervaring, maar kijken naar jouw potentie voor het speciaal onderwijs en wat je meebrengt het klaslokaal in. 

Maar via ons zij-instromen betekent méér: bovenop de deeltijd-lerarenopleiding sta je vanaf dag één voor de klas op een school die wij voor je vinden, zodat je niet zelf hoeft te zoeken naar zij-instroom speciaal onderwijs vacatures én je wat je leert meteen in de praktijk kunt brengen. 

Daarnaast volg je ons additionele programma, waarmee je jezelf als onderwijsprofessional van de toekomst naar the next level tilt. We begeleiden je júist intensief wanneer het uitdagend wordt en laten je niet zomaar los.

img 6

 

Twijfel je of het speciaal onderwijs bij je past?

Twijfel je of het speciaal onderwijs bij je past?
Maak onze test en krijg een beter beeld van welk type onderwijs bij jou past. Want voor geluk en succes op de lange termijn, wil je ECHT overtuigd zijn van jouw keuze.

Img 2-2-1
Img 3-1-1 Img 1-1-1

Laat je inspireren

Op ons inspiratieplatform vind je verhalen van mensen die de stap naar het (speciaal) onderwijs al hebben gemaakt. Deze verhalen kun je lezen, luisteren of kijken en geven je een goed beeld van hoe het is om een carrièreswitch te maken. Ook leggen we je onderwijsjargon in begrijpelijke taal uit.