Carrièreswitch? Word leraar basisonderwijs

Met de zij-instroom pabo, oftewel verkorte deeltijd-pabo of het traject zij-instroom in beroep, kun je je versneld omscholen tot basisschoolleraar, terwijl wij je opleiding betalen én je salaris krijgt. ECHT impact maken was nog nooit zo'n win-win-situatie, toch?

  • Eerst ontdekken of het onderwijs bij je past
  • Geen kosten, wél salaris en baangarantie
  • Persoonlijke, intensieve begeleiding
img_wrapper (4)
image-wall-person107 decoratief

Waarom zij-instromen in het basisonderwijs via ECHT Onderwijs

Uitgebreid netwerk

Wij zijn jouw ingang in het basisonderwijs, een wereld die je normaal gesproken niet zo makkelijk binnenkomt. ECHT Onderwijs biedt jou toegang tot een uitgebreid netwerk van scholen.

Méér dan een studie

Bij ECHT Onderwijs krijg jij persoonlijke en intensieve begeleiding op maat door mensen die jou en het onderwijs snappen én die praktijk en theorie, samen met jou, aan elkaar verbinden.

Jij staat centraal

Onze focus ligt op jou als (onderwijs)talent. Wij zorgen dat jij met jouw ervaring het onderwijs kan verrijken. Daarom bieden we je ook de kans om eerst betaald te ontdekken of het basisonderwijs bij je past.

 

img-1

 

Met betaalde pabo-opleiding omscholen tot basisschoolleraar

In ons traineeship leraar basisonderwijs word je, nadat je eerst hebt ontdekt of het lesgeven bij je past + het geschiktheidsonderzoek succesvol hebt doorlopen, binnen twee jaar omgeschoold tot bevoegd basisschoolleraar. Dit houdt in dat je het zij-instroomtraject van de pabo (werken-leren) volgt, waarmee je na twee jaar je Bachelor of Education of een getuigschrift primair onderwijs behaalt. Dit is een hbo-diploma, waarmee je bevoegd bent om alle basisschoolklassen les te geven.

Na je eerste jaar pabo ga je al in dienst bij een school, maar krijg je nog wel begeleiding vanuit ECHT Onderwijs. Zo helpen wij je bij het maken van de cultuurswitch en de groei naar volledige zelfstandigheid. Door aandacht te besteden aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, aanvullend op het leren lesgeven, rusten we je uit voor een succesvolle en gelukkige toekomst in het onderwijs!

ECHTe mensen, ECHTe verhalen

"Ik voelde me gelijk welkom; de directeur liet meteen de hele school zien, vroeg wat ik wilde en toen hebben we samen gekeken hoe we mijn functie konden invullen. Ik merk dat ik echt mijn passie heb gevonden. Na de zomer ga ik beginnen met het zij-instroomtraject en hoop ik zo snel mogelijk een bevoegd docent te worden!"

Paula Dijkshoorn

Zij-instromer

img (24)

"Het onderwijs in was wel al eerder in me opgekomen, maar het diploma hiervoor had ik niet. Die stap werd ineens heel toegankelijk toen ik erachter kwam dat ik dat via het zij-instroomtraject van ECHT Onderwijs kon doen. In september 2022 ben ik begonnen met oriënteren."

Tom Roozen

Zij-instromer

img-3

"Ik heb voor ECHT Onderwijs gekozen omdat zij een waardevolle aanvulling op de verkorte deeltijd-PABO bieden: nascholing en extra begeleiding van professionals uit het onderwijsveld. Er staat een volledig expertteam 'on speed dial' voor je klaar om het beste uit jou als toekomstig leerkracht te halen."

Wilco La Rivière

Zij-instromer

Ellipse 1212

We hire character & train skills

“We hire character & train skills” – wij selecteren niet op basis van eerdere ervaring, maar kijken naar jouw potentie voor het basisonderwijs en wat je meebrengt het klaslokaal in.

Maar via ons zij-instromen betekent méér: bovenop de deeltijd-pabo sta je vanaf dag één voor de klas op een school die wij voor je vinden, zodat je niet zelf hoeft te zoeken naar zij-instroom basisonderwijs vacatures én je wat je leert meteen in de praktijk kunt brengen.

Daarnaast volg je ons additionele programma, waarmee je jezelf als onderwijsprofessional van de toekomst naar the next level tilt. We begeleiden je júist intensief wanneer het uitdagend wordt en laten je niet zomaar los.

 

img-2

 

Twijfel je of het basisonderwijs bij je past?

Maak onze test en krijg een beter beeld van welke type onderwijs bij jou past. Want voor geluk en succes op de lange termijn, wil je ECHT overtuigd zijn van jouw keuze voor het type onderwijs

img_wrapper (2)
img-Aug-04-2023-08-44-13-6578-AM image-wall-person110

Laat je inspireren

Op ons inspiratieplatform vind je verhalen van mensen die de stap naar het (basis)onderwijs al hebben gemaakt. Deze video's, blogs en podcasts geven je een goed beeld van hoe het is om een carrièreswitch te maken. Ook leggen we je onderwijsjargon in begrijpelijke taal uit.

FAQ zij-instroom basisonderwijs

Wat is zij-instromen in het basisonderwijs?

Zij-instromen betekent dat je vanuit een andere sector, beroep of achtergrond het basisonderwijs ingaat door tegelijkertijd te werken en te leren. Zo word je in minder tijd dan bij de normale lerarenopleiding omgeschoold tot leerkracht. Dit is een pittig traject, maar met de juiste begeleiding zeker te doen voor professionals die gemotiveerd zijn om het onderwijs in te gaan en al (enkele jaren) werkervaring hebben.

Hoe word je zij-instromer in het basisonderwijs?

Er zijn meerdere zij-instroomtrajecten voor het basisonderwijs, bijvoorbeeld van pabo-opleidingen, basisscholen, schoolbesturen zelf en organisaties zoals ECHT Onderwijs. Belangrijk is dat je goed onderzoekt welk omscholingstraject bij jou als persoon en jouw situatie past, zodat je de grootste kans op succes hebt. Wil je het zij-instroomtraject tot basisschoolleraar via ECHT Onderwijs volgen? Dan moet je 1) in het bezit zijn van een hbo-diploma en 2) een voor beide kanten positief adviesgesprek hebben gehad met een van onze zij-instroomadviseurs. Is dat het geval, dan nodigen we je uit voor ons online assessment.

Wat verdient een zij-instromer in het basisonderwijs?

Het salaris dat je als zij-instromer basisonderwijs krijgt is afhankelijk van de organisatie waarmee je omschoolt. Bij ECHT Onderwijs krijg je vanaf het moment dat je start direct betaald. Je begint met het oriëntatietraject in een ondersteunende rol, en daarom krijg je betaald als onderwijsondersteunend personeel volgens de CAO primair onderwijs in schaal 7.4. Je salaris gaat omhoog zodra je daadwerkelijk start met het zij-instroom-traject. Na het halen van je propedeuse ga je alvast in dienst bij een school(bestuur); daar word je afhankelijk van jouw situatie CAO- en marktconform ingeschaald.

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in

Wil je zij-instromen in het basisonderwijs of heb je vragen, bijvoorbeeld of het onderwijs bij je past? Plan dan een adviesgesprek in met één van onze zij-instroomadviseurs. Liever eerst verder lezen? Vul je gegevens in en ontvang ons digitale informatiepakket.

Ontmoet onze adviseurs

Leonie-4 groot (1)-1-1
image-wall-person100
image-wall-person101
DSC06609 normaal (1)-1