Carriereswitch? Word middelbareschool-docent

Met ons zij-instroomtraject voortgezet onderwijs haal je binnen twee jaar je tweededgraads bevoegdheid voor het vak Nederlands, Engels of wiskunde, terwijl je vanaf dag één van waarde bent in de klas én jezelf ontwikkelt.

  • Vrijblijvend ontdekken of het onderwijs bij je past
  • Geen kosten, wél salaris en baangarantie
  • Persoonlijke, intensieve begeleiding
image-wall-person103
lesgeven op het mbo - zij-instromen - podcast -onderwijs radio image-wall-person110

Waarom zij-instromen in het voortgezet onderwijs via ECHT Onderwijs

Uitgebreid netwerk

Wij zijn jouw ingang in het voortgezet onderwijs, een wereld die je normaal gesproken niet zo makkelijk binnenkomt. ECHT Onderwijs biedt jou toegang tot een uitgebreid netwerk van scholen.

Méér dan een studie

Bij ECHT Onderwijs krijg jij persoonlijke en intensieve begeleiding op maat door mensen die jou en het voortgezet onderwijs snappen én die praktijk en theorie, samen met jou, aan elkaar verbinden.

Jij staat centraal

Onze focus ligt op jou als (onderwijs)talent. Wij zorgen dat jij vanuit jouw kennis het onderwijs kan verrijken. Daarom bieden we je de kans om eerst betaald te ontdekken of het voortgezet onderwijs bij je past.

voor de klas als zij-instromer

 

Omscholen tot docent? Haal gratis je tweedegraads bevoegdheid

In ons traineeship docent voortgezet onderwijs word je, nadat je eerst hebt ontdekt of het onderwijs bij je past en een geschiktheidsonderzoek op zak hebt, binnen twee jaar omgeschoold tot bevoegd docent Nederlands, Engels of wiskunde. Dit houdt in dat je het zij-instroomtraject van de lerarenopleiding (werken-leren) volgt, waarmee je na twee jaar je tweedegraads bevoegdheid behaalt. Dit is een hbo-diploma, waarmee je bevoegd bent om het volledige vmbo en onderbouw havo & vwo les te geven.

Na je eerste jaar lerarenopleiding ga je al in dienst bij een school, maar krijg je nog wel begeleiding vanuit ECHT Onderwijs. Zo helpen wij je bij het maken van de cultuurswitch en de groei naar volledige zelfstandigheid. Door aandacht te besteden aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, aanvullend op het leren lesgeven, rusten we je uit voor een succesvolle en gelukkige toekomst in het onderwijs!

ECHTe mensen, ECHTe verhalen

"Ik voelde me gelijk welkom; de directeur liet meteen de hele school zien, vroeg wat ik wilde en toen hebben we samen gekeken hoe we mijn functie konden invullen. Ik merk dat ik echt mijn passie heb gevonden. Na de zomer ga ik beginnen met het zij-instroomtraject en hoop ik zo snel mogelijk een bevoegd docent te worden!"

Paula Dijkshoorn

Zij-instromer

img (24)

"Het onderwijs in was wel al eerder in me opgekomen, maar het diploma hiervoor had ik niet. Die stap werd ineens heel toegankelijk toen ik erachter kwam dat ik dat via het zij-instroomtraject van ECHT Onderwijs kon doen. In september 2022 ben ik begonnen met oriënteren."

Tom Roozen

Zij-instromer

img-2

"Ik heb voor ECHT Onderwijs gekozen omdat zij een waardevolle aanvulling op de verkorte deeltijd-PABO bieden: nascholing en extra begeleiding van professionals uit het onderwijsveld. Er staat een volledig expertteam 'on speed dial' voor je klaar om het beste uit jou als toekomstig leerkracht te halen."

Wilco La Rivière

Zij-instromer

Ellipse 1212

We hire character & train skills

“We hire character & train skills” – wij selecteren niet op basis van eerdere ervaring, maar kijken naar jouw potentie voor het voortgezet onderwijs en wat je meebrengt het klaslokaal in. 

Maar via ons zij-instromen betekent méér: bovenop de deeltijd-lerarenopleiding sta je vanaf dag één voor de klas op een school die wij voor je vinden, zodat je niet zelf hoeft te zoeken naar zij-instroom voortgezet onderwijs vacatures én je wat je leert meteen in de praktijk kunt brengen. 

Daarnaast volg je ons additionele programma, waarmee je jezelf als onderwijsprofessional van de toekomst naar the next level tilt. We begeleiden je júist intensief wanneer het uitdagend wordt en laten je niet zomaar los.

img

Twijfel je of het voortgezet onderwijs bij je past?

Maak onze test en krijg een beter beeld van welk type onderwijs bij jou past. Want voor geluk en succes op de lange termijn, wil je ECHT overtuigd zijn van jouw keuze.

image-wall-person105
Maurits Drenth Oprichter ECHT Onderwijs img-1

Laat je inspireren

Op ons inspiratieplatform vind je verhalen van mensen die de stap naar het (voortgezet) onderwijs al hebben gemaakt. Deze verhalen kun je lezen, luisteren of kijken en geven je een goed beeld van hoe het is om een carrièreswitch te maken. Ook leggen we je onderwijsjargon in begrijpelijke taal uit.

FAQ zij-instroom voortgezet onderwijs

Wat is zij-instromen in het voortgezet onderwijs?

Zij-instromen betekent dat je vanuit een ander beroep, achtergrond of sector docent wordt in het voortgezet onderwijs door tegelijkertijd te werken en te leren. Zo word je sneller dan bij de normale lerarenopleiding omgeschoold tot docent in een bepaald vak. Dit is een uitdagend traject, maar met de juiste begeleiding zeker te doen voor professionals die gemotiveerd zijn om het onderwijs in te gaan en al (enkele jaren) werkervaring hebben.

Hoe word je zij-instromer op een middelbare school?

Er zijn meerdere zij-instroomtrajecten tot docent in het voortgezet onderwijs, bijvoorbeeld van hbo-opleidingen, middelbare scholen, schoolbesturen zelf en organisaties zoals ECHT Onderwijs. Belangrijk is dat je goed onderzoekt welk omscholingstraject bij jou als persoon en jouw situatie past, zodat je de grootste kans op succes hebt. Wil je het zij-instroomtraject tot middelbareschooldocent via ECHT Onderwijs volgen? Dan moet je 1) in het bezit zijn van een hbo-diploma en 2) een voor beide kanten positief adviesgesprek hebben gehad met een van onze zij-instroomadviseurs. Is dat het geval, dan nodigen we je uit voor ons online assessment.

Wat verdient een zij-instromer in het voortgezet onderwijs?

Het salaris dat je als zij-instromer voortgezet onderwijs krijgt is afhankelijk van de organisatie waarmee je omschoolt. Bij ECHT Onderwijs krijg je vanaf het moment dat je start met werken in de praktijk betaald als onderwijsondersteunend personeel volgens de CAO primair onderwijs in schaal 7.4. Je salaris gaat omhoog zodra je je geschiktheidsonderzoek hebt gehaald en daadwerkelijk start met het halen van je tweedegraads bevoegdheid. Na het afronden van het zij-instroomtraject kom je in dienst van een school(bestuur) en word je daar afhankelijk van jouw situatie CAO- en marktconform ingeschaald.

Plan vrijblijvend een
adviesgesprek in

Wil je zij-instromen in het voortgezet onderwijs of heb je vragen, bijvoorbeeld of het via ons ook mogelijk is voor een ander vak dan Nederlands, Engels of wiskunde je tweedegraads bevoegdheid te halen? Plan dan een adviesgesprek in met één van onze zij-instroomadviseurs. Liever eerst verder lezen? Vul je gegevens in en ontvang vrijblijvend het informatiepakket.

Ontmoet onze adviseurs

Leonie-4 groot (1)-1-1
image-wall-person100
image-wall-person101
DSC06609 normaal (1)-1