Parttime en betaald oriënteren op werken in het onderwijs

Met ons unieke onderwijs-oriëntatietraject werk jij op de leukste scholen in een ondersteunende rol, zodat je kunt ontdekken of werken in het onderwijs bij je past. Natuurlijk krijg je van ons de nodige handvatten en begeleiding. Zo kun jij je goed oriënteren, zonder dat je meteen volledig de carrièreswitch-sprong moet wagen.

  • Vrijblijvend ontdekken of het onderwijs bij je past
  • Geen kosten, wél salaris en baangarantie
  • Persoonlijke, intensieve begeleiding
Alisa Meijs (1)
lesgeven op het mbo - zij-instromen - podcast -onderwijs radio decoratief

Waarom het onderwijs ontdekken via ECHT Onderwijs

Uitgebreid netwerk

Wij zijn jouw ingang in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Alleen via ons kun je betaald oriënteren binnen een uitgebreid netwerk van scholen.

Méér dan een studie

Bij ECHT Onderwijs krijg jij persoonlijke en intensieve begeleiding op maat door mensen die jou en het speciaal onderwijs snappen én die praktijk en theorie, samen met jou, aan elkaar verbinden.

Jij staat centraal

Onze focus ligt op jou als (onderwijs)talent. Wij zorgen dat jij met jouw ervaring het onderwijs kan verrijken. Daarom bieden we je ook de kans om eerst betaald te ontdekken of het onderwijs bij je past.

img 7

 

Hét onderwijs-oriëntatietraject

Met ons onderwijs-oriëntatietraject bieden we professionals zoals jij, oftewel talent van buiten het onderwijs, de kans om in de praktijk te ontdekken of leraar worden iets voor je is. Je gaat direct aan de slag op een school in een ondersteunende rol, zodat je kunt ervaren wat het vak inhoudt zonder dat je meteen in het diepe wordt gegooid.

Dit doe je minimaal zes maanden tot maximaal één schooljaar. Ondertussen word je vanuit ons begeleid en opgeleid, zodat je goed beslagen ten ijs komt én het meeste uit je oriëntatie haalt. Hierna weet jij of je door wil stromen naar een zij-instroomtraject. Omdat je dit voortraject afsluit met een officieel geschiktheidsonderzoek, haal je ook nog eens vrijstellingen voor je vervolgopleiding. Een onvergetelijke werkervaring + maatschappelijke impact maken + loopbaanperspectief = een ECHT goeie combi, toch?

ECHTe mensen, ECHTe verhalen

"Ik voelde me gelijk welkom; de directeur liet meteen de hele school zien, vroeg wat ik wilde en toen hebben we samen gekeken hoe we mijn functie konden invullen. Ik merk dat ik echt mijn passie heb gevonden. Na de zomer ga ik beginnen met het zij-instroomtraject en hoop ik zo snel mogelijk een bevoegd docent te worden!"

Paula Dijkshoorn

Zij-instromer

img (24)

"Het onderwijs in was wel al eerder in me opgekomen, maar het diploma hiervoor had ik niet. Die stap werd ineens heel toegankelijk toen ik erachter kwam dat ik dat via het zij-instroomtraject van ECHT Onderwijs kon doen. In september 2022 ben ik begonnen met oriënteren."

Tom Roozen

Zij-instromer

Tom Roozen Large

"Ik heb voor ECHT Onderwijs gekozen omdat zij een waardevolle aanvulling op de verkorte deeltijd-PABO bieden: nascholing en extra begeleiding van professionals uit het onderwijsveld. Er staat een volledig expertteam 'on speed dial' voor je klaar om het beste uit jou als toekomstig leerkracht te halen."

Wilco La Rivière

Zij-instromer

Ellipse 1212

We hire character & train skills

“We hire character & train skills” – wij selecteren niet op basis van onderwijservaring, maar kijken naar jouw potentie voor het onderwijs en wat je meebrengt de school in. 

Via ons het onderwijs ontdekken betekent méér: je krijgt een eigen talentmanager die jou ondersteunt in alle facetten van je oriëntatie, en daarnaast ben je onderdeel van een community van mede-talenten. Zo ben je nooit alleen in het ontdekken van het basis-, voortgezet of speciaal onderwijs.

Ondertussen doorloop je een aantal modules die je een pedagogisch-didactische basis geven, waarmee je ook nog eens vrijstelling behaalt voor wanneer je door wil gaan voor een lesbevoegdheid. Win-win-win, toch?

img 8

 

Twijfel je of het onderwijs bij je past?

Maak onze test en krijg een beter beeld van of het onderwijs bij jou past. Want voor geluk en succes op de lange termijn, wil je ECHT overtuigd zijn van jouw keuze.

img (25)
image-wall-person114 image-wall-person123

Laat je inspireren

Op ons inspiratieplatform vind je verhalen van mensen die de stap naar het onderwijs al hebben gemaakt. Waar loop je tegenaan, wat levert het je op? Ook leggen we je onderwijsjargon in begrijpelijke taal uit.