In de rubriek 'In de klas van' gaan we met onze camera op pad om een kijkje te nemen in de klaslokalen van onderwijstalenten in spe. Dit keer net even wat anders. We nemen een kijkje bij een sessie van het 'Persoonlijk Leiderschapstraject', welke een van de onderdelen is van het aanvullende programma van ECHT Onderwijs. Maar hoe ziet dit programma er dan uit, waar is zo'n Persoonlijk Leiderschapstraject nou eigenlijk goed voor en heb je er ook echt nog wat aan als je voor de klas staat?

In deze aflevering van ‘In de klas van’ gaat Manon langs bij haar collega's Michelle en Wendy op de Thomas More in Rotterdam. Zij leiden daar de tweede sessie van het Persoonlijk Leiderschapstraject; één van de onderdelen van het aanvullende programma. Je staat er als aanstormend onderwijstalent bij ECHT Onderwijs namelijk nooit alleen voor. Naast de persoonlijke begeleiding van jouw eigen talentmanager heb je toegang tot het programma om je te ontwikkelen tot heuze onderwijsprofessional.

Manon wilde weleens weten hoe zo'n sessie eraan toe gaat en nog belangrijker; wat neem je ervan mee in de praktijk om ECHT stevig in je schoenen te staan als je voor de klas staat. Ook weet ze twee van onze talenten voor de camera te strikken die hun ongezouten mening geven over hoe zij het traject ervaren.

Benieuwd hoe het af en toe wel eens kan ‘schuren’ tijdens zo’n sessie volgens Tom? Je ontdekt het in onderstaande video. 

Benieuwd hoe jij ECHT verschil kan maken? Ontdek het onderwijs via het oriëntatietraject.

Overweeg je om zelf de switch naar het onderwijs te maken, maar voelt het alsof je alles alleen moet doen? Dat begrijpen we maar al te goed. We've got your back!

Het is natuurlijk ook niet niks, zo'n carrièreswitch. Tijdens jouw switch van onderwijsleek naar leraar voor de klas bieden wij ondersteuning door middel van ons aanvullende programma. Dit programma is er speciaal op gericht om jou als ECHTe professional op te leiden. Super handig duh, want zo ben jij er helemaal klaar voor om voor de klas te staan! 🙌🏼

Als je van plan bent om over te stappen naar een carrière in het onderwijs, zijn er verschillende onderwijstypen waaruit je kunt kiezen, variërend van basisonderwijs tot middelbaar beroepsonderwijs. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, bieden we een gratis keuzehulp aan waarmee je aan de hand van tien vragen kunt bepalen welk onderwijstype het beste bij jou past als je een carrière als leraar ambieert. Als je persoonlijk advies wilt over jouw specifieke situatie, of als je een dagje wilt meelopen op een school om te zien of het onderwijsvak echt iets voor jou is, kun je een vrijblijvend oriëntatiegesprek met ons inplannen. Wij vertellen je dan graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.