LERAAR WORDEN MET ZIJ-INSTROOM ONDERWIJS

Heb je plezier in je werk, maar denk je wel eens na over hoe je meer van betekenis kunt zijn? Hoe het is om iedere dag overduidelijk een positieve maatschappelijke impact te maken? Dan is zij-instromen in het onderwijs wellicht dé volgende stap in jouw carrière!

Zij-instroom onderwijs

Heb je plezier in je werk, maar denk je wel eens na over hoe je meer van betekenis kunt zijn? Hoe het is om iedere dag overduidelijk een positieve maatschappelijke impact te maken? Dan is zij-instromen in het onderwijs wellicht dé volgende stap in jouw carrière!

CARRIÈRESWITCH? WORD LERAAR OF DOCENT ALS ZIJ-INSTROMER

Laat je als zij-instromer bij ECHT Onderwijs in drie jaar betaald omscholen tot leraar in het basis- of speciaal onderwijs, of in twee jaar omscholen tot docent voortgezet onderwijs of mbo. Jij wordt die ene lievelingsleraar die kinderen nooit meer vergeten! Zonder studiekosten, maar mét salaris.

ZIJ-INSTROOM ONDERWIJS: WAT HOUDT HET IN?

Zij-instromen in het onderwijs betekent dat je je als ‘buitenstaander’, oftewel iemand zonder pedagogisch-didactische achtergrond en/of werkervaring, laat omscholen tot leraar of docent. Zij-instromer worden getuigt van een flinke dosis passie, lef en ambitie. Je haalt namelijk versneld je lesbevoegdheid terwijl je werkt en leert in de praktijk als leraar in opleiding. Tel hier de cultuurswitch die je moet maken van het bedrijfsleven naar het onderwijs bij op, en je hebt een pittige maar prachtige uitdaging voor je. Daarom hebben wij unieke en eigentijdse omscholingstrajecten voor de onderwijsprofessionals van de toekomst ontwikkeld, die recht doen aan jouw ervaring, kennis en potentie. Lees hier meer over onze filosofie.

De voordelen van ECHT Onderwijs

Icons/turqouise/netwerk

1. Uniek oriëntatietraject

Wij bieden als enige organisatie een betaald oriëntatietraject aan, zodat jij in een ondersteunende rol kunt ontdekken of het onderwijs iets voor je is. Vrijblijvend, parttime en laagdrempelig, oftewel, passend bij jou als drukbezet professional. Al werkend bij de leukste scholen die jou met open armen ontvangen ontdek je binnen max. één schooljaar het onderwijs.

Icons/turqouise/centraal

2. Salaris én baangarantie

Als je eenmaal werkt heb je niet zomaar de luxe je baan op te zeggen en een nieuwe weg in te slaan. Wil je wel graag (kennismaken met) zij-instromen in het onderwijs, maar maak jij je zorgen over het bekostigen van jouw omscholing? Geen zorgen: wij betalen je studie, je krijgt salaris én we bieden je baangarantie. Te mooi om waar te zijn? ECHT niet.

Icons/turqouise/ontwikkeling

3. Intensieve begeleiding

Je staat er als aanstormend onderwijstalent bij ECHT Onderwijs nooit alleen voor. Je krijgt intensieve en persoonlijke begeleiding van jouw eigen talentmanager én leert ECHT veel van je mede-talenten binnen de enige ECHTE community. Tel daar ons modulaire programma (lees: zelf samen te stellen o.b.v. jouw behoefte) bij op et voilà - je kunt (op ons) rekenen.

LERAAR IN OPLEIDING WORDEN? ORIËNTEER JE GOED

In onze podcast ‘Vijf vragen aan’ komen allerlei zij-instromers, leraren en docenten aan het woord, zodat jij écht een beeld krijgt van hoe het is om het onderwijs in te gaan. Klaar om geïnspireerd te worden?

“Ik ben ook met mensen begonnen die uiteindelijk toch voor een commerciële baan zijn gegaan, en ja, dan kijk je met een scheef oog naar die mooie auto van de zaak, dat mooie huis, die dure vakanties; dat is allemaal mooi. Maar ik heb ook dat ik écht een hele mooie bijdrage kan leveren op mijn manier aan de samenleving. Zij leveren een bijdrage aan de samenleving, maar ik ook, en ík kan het leven van heel veel leerlingen aanraken. Ik kan met een team andere bevlogen docenten, conciërges en onderwijsondersteuners hun leven aanraken en veranderen. Dus moet je je voorstellen, als ze je nooit ontmoet hadden, als ze geen bevlogen docenten hadden gehad, hoe anders hun leven had geweest?! Jij in het onderwijs kan daar een bijdrage aan leveren, hoe rijk ben je dan als je dat kunt? Dat is enorme rijkdom!”

Welk type onderwijs past bij jou?

Word leraar op de basisschool

Word docent in het voortgezet onderwijs

Ga lesgeven in het speciaal onderwijs

Ontdek binnen 3 minuten wat voor leraar er in jou schuilt

Omscholen een brug te ver?

Voelt een omscholingstraject nog als een te grote stap, maar wil je wel ontdekken of het onderwijs iets voor je is? Dan is ons oriëntatietraject dé oplossing voor jou, waarbij je in een ondersteunende rol direct betaald aan de slag kan in het onderwijs. Wij matchen je aan een toffe werkplek, helpen je pedagogisch-didactisch op weg én coachen je door deze ontdekkingstocht heen. Zo ben je vanaf dag één van toegevoegde waarde in de klas terwijl jij bepaalt of je door wil groeien naar een lesbevoegdheid.

Meer weten? We horen graag van je!

Vul onderstaand formulier in, neem contact op via info@echtonderwijs.nl of bel ons op 085 0600104 .