LERAAR WORDEN MET ZIJ-INSTROOM ONDERWIJS

Heb je plezier in je werk, maar denk je wel eens na over hoe je meer van betekenis kunt zijn? Hoe het is om iedere dag overduidelijk een positieve maatschappelijke impact te maken? Dan is zij-instromen in het onderwijs wellicht dé volgende stap in jouw carrière!

Zij-instroom onderwijs

Heb je plezier in je werk, maar denk je wel eens na over hoe je meer van betekenis kunt zijn? Hoe het is om iedere dag overduidelijk een positieve maatschappelijke impact te maken? Dan is zij-instromen in het onderwijs wellicht dé volgende stap in jouw carrière!

CARRIÈRESWITCH? WORD LERAAR OF DOCENT ALS ZIJ-INSTROMER

Laat je als zij-instromer bij ECHT Onderwijs in drie jaar betaald omscholen tot leraar in het basis- of speciaal onderwijs, of in twee jaar omscholen tot docent voortgezet onderwijs of mbo. Jij wordt die ene lievelingsleraar die kinderen nooit meer vergeten! Zonder studiekosten, maar mét salaris.

ZIJ-INSTROOM ONDERWIJS: WAT HOUDT HET IN?

Zij-instromen in het onderwijs betekent dat je je als ‘buitenstaander’, oftewel iemand zonder pedagogisch-didactische achtergrond en/of werkervaring, laat omscholen tot leraar of docent. Zij-instromer worden getuigt van een flinke dosis passie, lef en ambitie. Je haalt namelijk versneld je lesbevoegdheid terwijl je werkt en leert in de praktijk als leraar in opleiding. Tel hier de cultuurswitch die je moet maken van het bedrijfsleven naar het onderwijs bij op, en je hebt een pittige maar prachtige uitdaging voor je. Daarom hebben wij unieke en eigentijdse omscholingstrajecten voor de onderwijsprofessionals van de toekomst ontwikkeld, die recht doen aan jouw ervaring, kennis en potentie. Lees hier meer over onze filosofie.

De voordelen van ECHT Onderwijs

Icons/turqouise/netwerk

1. Omscholen met salaris?

Als je eenmaal werkt heb je niet zomaar de luxe je baan op te zeggen en een nieuwe weg in te slaan. Wil je wel graag zij-instromen in het onderwijs, maar maak jij je zorgen over het bekostigen van jouw omscholing? Met de onderwijstraineeships van ECHT Onderwijs hoeft dat niet. Wij betalen namelijk jouw studie én je krijgt salaris voor de dagen die je voor de klas staat als leraar in opleiding.

Icons/turqouise/centraal

2. Omscholen met baangarantie

Er zijn online voldoende zij-instroom onderwijs vacatures te vinden, maar welk type onderwijs en welke school past bij jou? Wij helpen je jouw plek te vinden en verzekeren je van een baan bij een van de besturen waarmee we samenwerken. Ergens anders solliciteren? Geen zorgen: met dit traineeship op zak ben jij een verrijking voor het onderwijs.

Icons/turqouise/ontwikkeling

3. Intensieve persoonlijke begeleiding

Je staat er als zij-instromer bij ECHT Onderwijs nooit alleen voor. Je krijgt intensieve en persoonlijke begeleiding van jouw eigen talentmanager die een achtergrond in het onderwijs heeft en dus feilloos weet wat jij nodig hebt. Ook leer je van je mede-zij-instromers tijdens de vele intervisiesessies die we organiseren. Oftewel, je kunt rekenen op een echte onderwijscommunity.

LERAAR IN OPLEIDING WORDEN? ORIËNTEER JE GOED

In onze podcast ‘Vijf vragen aan’ komen allerlei zij-instromers, leraren en docenten aan het woord, zodat jij écht een beeld krijgt van hoe het is om het onderwijs in te gaan. Klaar om geïnspireerd te worden?

“Ik ben ook met mensen begonnen die uiteindelijk toch voor een commerciële baan zijn gegaan, en ja, dan kijk je met een scheef oog naar die mooie auto van de zaak, dat mooie huis, die dure vakanties; dat is allemaal mooi. Maar ik heb ook dat ik écht een hele mooie bijdrage kan leveren op mijn manier aan de samenleving. Zij leveren een bijdrage aan de samenleving, maar ik ook, en ík kan het leven van heel veel leerlingen aanraken. Ik kan met een team andere bevlogen docenten, conciërges en onderwijsondersteuners hun leven aanraken en veranderen. Dus moet je je voorstellen, als ze je nooit ontmoet hadden, als ze geen bevlogen docenten hadden gehad, hoe anders hun leven had geweest?! Jij in het onderwijs kan daar een bijdrage aan leveren, hoe rijk ben je dan als je dat kunt? Dat is enorme rijkdom!”

Welk type onderwijs past bij jou?

Word leraar op de basisschool

Word docent in het voortgezet onderwijs

Word docent in het mbo

Ga lesgeven in het speciaal onderwijs

Ontdek binnen 3 minuten wat voor leraar er in jou schuilt

omscholen een te grote stap?

Is omscholen een te grote stap, maar wil je toch direct aan de slag in het onderwijs? 

Het digitale platform Talent van Buiten helpt jou je weg te vinden naar het onderwijs op een manier die bij je past. Wij matchen je aan een toffe werkplek en helpen je pedagogisch-didactisch op weg via onze Academie, zodat je zeker voor de klas staat én eventueel door kan groeien naar een bevoegdheid.

Meer weten? We horen graag van je!

Vul onderstaand formulier in, neem contact op via info@echtonderwijs.nl of bel ons op 085 0600104 .