Welke traineeships zijn er?

Er zijn verschillende traineeships, oftewel omscholingstrajecten voor zij-instromers, bij ECHT Onderwijs: Leraar primair onderwijs; Docent middelbaar beroepsonderwijs. Afhankelijk van je eigen achtergrond en de beschikbare leerwerkplekken kun je lesgeven in onder andere de volgende vakken of domeinen: Nederlands, Engels, media, zorg, techniek, IT, economie, handel en ondernemerschap, transport, bouw, veiligheid, horeca, toerisme, voedsel en zakelijke […]

Wanneer start het traineeship?

Wij starten elke februari en september een nieuwe klas voor het primair onderwijs en wij streven er naar om dit ook voor het voortgezet onderwijs te doen. Dit zal in februari en september zijn. Neem voor de actuele planning contact met ons op.

Wat zijn de opleidingseisen om te mogen starten met het traineeship?

Je moet minimaal een hbo-diploma of hoger hebben. Dat komt doordat wij als opleider vrijstellingen moeten kunnen bieden voor de versnelde deeltijdopleiding. Een propedeuse, een (deel)certificaat of een 21+-toets afnemen zijn helaas niet voldoende. Wil je advies over jouw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op.

Hoe lang duurt het traineeship?

Het programma voor het primair onderwijs duurt in totaal 3 jaar, waarin je binnen 2 jaar je Bachelor of Education behaalt. Het programma voor het voortgezet onderwijs en mbo duurt in totaal 1,5 jaar tot 2 jaar, waarin je respectievelijk binnen 2 jaar je tweedegraads bevoegdheid haalt of binnen 1,5 jaar je Pedagogisch Didactisch Getuigschrift.

Op welke scholen ga ik mijn praktijkervaring opdoen?

Dit ligt eraan waar jouw interesse ligt en welk bestuur of school het best bij jou past. Wij streven altijd naar de beste match tussen trainee en werkplek. Blijkt dit gaandeweg niet het geval te zijn? Dan kijken we samen verder naar de mogelijkheden.

Wat is de studiebelasting naast mijn colleges?

Wat wij vanuit de huidige trainees terugkrijgen is dat ze gemiddeld 6 tot 10 uur studietijd hebben naast hun colleges. Denk hierbij aan voorbereiding van de lessen en het nakijken van toetsen.

Werk ik gedurende mijn opleiding bij één of meerdere scholen?

Dit ligt grotendeels aan jezelf. Wil je meerdere scholen zien tijdens de opleiding, dan kunnen wij hier zeker in meedenken! Wat wij belangrijk vinden is dat er een match is tussen jou en het bestuur/de school en dat je minimaal op twee scholen gewerkt hebt. Je kunt altijd extra werkzaamheden op andere scholen oppakken via […]

Biedt ECHT Onderwijs ook onderwijsinhoudelijke ondersteuning?

Onderwijsinhoudelijke ondersteuning is er enerzijds in de vorm van kwaliteitsgesprekken waarin je voortgang besproken wordt. Anderzijds kun je, op het moment dat je een concrete onderwijsinhoudelijke hulpvraag hebt, terecht bij de onderwijscoach en/of de talentmanager van ECHT Onderwijs. Er worden regelmatig trainingen en intervisiebijeenkomsten georganiseerd. Ook de online trainingen van E-wise horen bij de onderwijsinhoudelijke […]