Werken met de toekomst
= aan je eigen toekomst werken
Wij zeggen het al langer: het leven is kort - ga iets doen wat ECHT verschil maakt! Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, oftewel OCW, lanceerde maandag januari 20 januari 2025 in onze ogen een hele belangrijke campagne getiteld 'Werken met de toekomst'. Het doel? Jou als potentieel zij-instromer laten inzien dat werken in het onderwijs als leraar, ondersteunend personeel of schoolleider dé betekenisvolle uitdaging van je leven kan zijn - als je het aandurft.

Samen maken we ECHT impact op de maatschappij
De voordelen
Van betekenis zijn voor de maatschappij
Hoe zit het met jouw morele ambitie? Als zij-instromer in het onderwijs breng jij waardevolle kennis en kunde van 'buiten' het onderwijs de wereld van je leerlingen én collega's binnen, terwijl je iedere dag wezenlijke impact maakt voor de maatschappij. En laten we eerlijk zijn, tegen dát gevoel kunnen weinig kantoorbanen op. Benieuwd of anderen die je voorgingen het de carrièreswitch 'waard' vinden? Ontdek hier het verhaal van Tom, die van supermarktmanager naar docent in het speciaal onderwijs ging.

Goede arbeidsvoorwaarden en salaris - ECHT!
Het is een serieus hardnekkige misvatting dat je met werken in het onderwijs een slecht salaris verdient. De afgelopen jaren zijn er flinke loonsverhogingen via de onderwijs-cao geweest, zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. En ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn goed, zoals het Individueel Keuzebudget en alle vakanties die je hebt - ideaal als je zelf ook kinderen hebt! Nieuwsgierig naar wat dan de precieze salarissen en voorwaarden zijn? Hier hebben we een vergelijking tussen het primair onderwijs en voortgezet onderwijs qua leraar-salaris voor je op een rij gezet.

Legio doorgroeimogelijkheden
Het onderwijs saai? Think again
Met de toekomst werken aan jouw toekomst
Werken in het onderwijs biedt je een gigantische diversiteit aan mogelijkheden en input - letterlijk iedere (werk)dag is anders. Zo is er om te beginnen een grote diversiteit aan taken, rollen en verantwoordelijkheden. Nieuwsgierig hoe een school eigenlijk in elkaar zit en welke rollen er te vervullen zijn? We hebben het hier voor je op een rijtje gezet.
Daarnaast is de ene onderwijsvorm de andere niet. Niet alleen het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, mbo en het praktijkonderwijs verschillen enorm van elkaar, maar óók daarbinnen is er nog een scala aan stromingen waar je voor kunt kiezen. Ga jij meer aan op vernieuwingsonderwijs als montessori en dalton, of voel je meer bij lesgeven op basis van geloofs- of levensovertuiging? De mogelijkheden zijn eindeloos! We hebben hier alle onderwijsvormen in Nederland onder elkaar gezet voor je mét uitleg.

Behoefte aan meer echte verhalen en inspiratie?
Check dan ons bomvolle inspiratie- en kennisplatform, waar je video's vindt, podcasts, artikelen en onderwijsjargon uitgelegd in onze kennisbank.
Nieuwste videos
Ontvang vrijblijvend ons digitale informatiepakket over zij-instromen in het onderwijs
Nieuwsgierig geworden naar een mogelijke carrièreswitch naar het onderwijs? We got you! In ons overzichtelijke digitale informatiepakket hebben we alles wat je in je oriëntatie op het onderwijs wilt weten op een rij gezet in tekst en video. Laat hier je gegevens achter en we sturen je 'm meteen toe. Überhaupt nog aan het twijfelen of het onderwijs wel bij je past? Maak dan eerst onze quiz: past het onderwijs bij mij?
Behoefte om te sparren met onze zij-instroomadviseurs over jouw situatie en wensen? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in.
Ontmoet onze deskundigen

